VRHUNSKA ATMOSFERA

OD A DO ŠABANA, POLA VEKA KRALJA FOLKA: Pevač organizovao izložbu, pa kitio tamburaše! (KURIR TV)

Stars -

Šaban Šaulić organizovao je večeras izložbu "Od A do Šabana - pola veka kralja folka" u jednom restoranu u Skadarliji povodom 50 godina karijere.

foto: Dragana Udovičić

Na ovaj način zvanično će biti obeležen i početak proslave 5 decenija rada čija kruna će biti koncert u Štark Areni 6. oktobra.

foto: Dragana Udovičić

Izložba koja će trajati od 12. do 20. juna sadrži eksponate iz pevačeve karijere i života - od slika iz najranijeg detinjstva, sa koncerata, omote ploča i albuma, njegovih odela.

foto: Dragana Udovičić

Najviše pažnje izazvao je i Šabanov tupe koji je godinama nosio. Inspiracija da ga se oslobodi bio je košarkaški as, Saša Đorđević.

foto: Dragana Udovičić

"Kada sam video da Sale nema kosu, rekao sam sebi "Šta sam ja čekao do sad", rekao nam je pevač kroz smeh i dodao da mu je ideju za izložbu dao PR i prijatelj.

foto: Dragana Udovičić

"To se dosetio moj prijatelj Goran Jovanović. Ja sam bio prijatno iznenađen time, a posebno što je u kratkom roku skupio sve eksponate. Ali u tome mu je pomogla moja supruga Gordana. Ja sam na mnoge stvari zaboravio, i na nagrade silne. Jedna od najprodavanijih ploča u Jugoslaviji bila je "Dođi da ostarimo zajedno", znate koliko sam nagrada dobio", rekao nam je pevač.

foto: Dragana Udovičić

Brojne kolege došle su da podrže Šabana, Zorica Brunclik i Kemiš, Haris i Melina Džinović. Naravno, i porodica je bila uz pevača, pa su pored supruge Gordane, tu bile i ćerke, sin Mihajlo, unuk Luka Adžić koji je uspešan fudbaler.

foto: Dragana Udovičić

Kasnije su došli i tamburaši, koje je Šaban kitio sve vreme, a koristio je novčanice od 200 evra.

Kurir.rs/J. Stuparušić, Foto: Dragana Udovičić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track