HASAN I IVAN SNIMILI HIMNU ZA PARADU PONOSA: Hej, ja sam gej! (FOTO)
Foto: Dragan Kadić

HIT

HASAN I IVAN SNIMILI HIMNU ZA PARADU PONOSA: Hej, ja sam gej! (FOTO)

Stars -

Hasan Dudić i Ivan Gavrilović snimili su duetsku pesmu "Hej, ja sam gej" koja je posvećena pripadnicima homoseksualne orijentacije u cilju borbe za njihova prava, saznaje Kurir.

foto: Dragan Kadić

Ideja o ovom projektu rodila se još pre šest godina, i to sasvim slučajno. Pred najavu održavanja prve gej parade u Beogradu, Dudićevi prijatelji našalili su se s njim da ne bi smeo da napiše pesmu o tom događaju, a on ih je u roku od 15 minuta demantovao.

foto: Zorana Jevtić

"Uzeo sam papir i olovku i napisao stihove, uporedo sam dobio i inspiraciju za melodiju. Sve je bilo gotovo za manje od pola sata. To je bilo 2012. godine. Pesmu sam napisao u brzom, dens fazonu i logično je bilo da nađem nekoga iz tog žanra ko će je otpevati. Izbor je pao na Gavrilovića, s kojim se godinama družim, jer on ima energiju baš kakva je potrebna za ovu pesmu. Ja sam otpevao prateće vokale, uvod i kraj pesme", kaže Hasan za Kurir.

Reakcije javnosti, ubeđen je kantautor, biće samo pozitivne.

foto: Damir Dervišagić

"Ni Ivan ni ja nismo pripadnici gej populacije, ali nam oni ne smetaju. Neka svako radi šta želi. Predsednik sam Centra za ljudska i manjinska prava i neka ova pesma bude još jedan moj doprinos borbi za prava manjina. Imali smo ideju da ova pesma bude himna gej parade, slali smo je raznim organizacijama, ali dosad niko nije imao sluha za to", izjavio je Dudić.

Duet će biti objavljen u ponedeljak u podne na Jutjubu.

Tekst pesme:

Ja volim sve što vole mladi, takav je život, šta da se radi. Hej, hej, ja sam gej. Ja volim face istoga pola, ja želim ljubav, ljubav do bola. Hej, hej, ja sam gej. Ja živim sad za gej paradu jer biće lepo, ne gubim nadu. Hej, hej, ja sam gej.

(Kurir.rs/I. Ercegovčević/Foto: Dragan Kadić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track