DA LI STE SVESNI KOLIKO JE ĆERKI I SINOVA IMAO SINAN SAKIĆ? KUĆE, STANOVI, KOLA... SKIDA SE VEO TAJNI SA NASLEDSTVA: Kome će pripasti ogromno bogatstvo?
Foto: Dragana Udovičić

PRIČA SE

DA LI STE SVESNI KOLIKO JE ĆERKI I SINOVA IMAO SINAN SAKIĆ? KUĆE, STANOVI, KOLA... SKIDA SE VEO TAJNI SA NASLEDSTVA: Kome će pripasti ogromno bogatstvo?

Stars -

Sinan Sakić preminuo je 1. juna u porodičnom stanu na Dorćolu u Beogradu, nakon borbe sa opakom bolešću. Sahranjen je 4. juna u rodnoj Loznici, na muslimanskom groblju u tom gradu. Za sobom, legendarni pevač ostavio je svoje četvoro dece.

1 / 46 Foto: Zorana Jevtić

Sinan Sakić prvi put se oženio po punoletstvu sa Velidom iz Janje, sa kojom ima dvoje dece, Rašida i Medu. Drugi brak sklopio je 1981. godine sa Sabinom, sa kojom je u braku dobio ćerku Đulkicu i sina Alena. Sabina, inače, iz prvog braka ima dva sina, Ernesta i Elvisa. Svakom detetu bi trebalo da pripadne neki deo pevačevog nasledstva, koje je, kažu, ogromno.

Naime, često se šuškalo o tome kako je legenda folka umeo za jedno veče samo da prokocka 50.000 evra, sumu koju je mogao i da zaradi nazad za nešto manje od mesec dana. Prema pričama, jedan napravljen koncert na Tašmajdanu bio je dovoljan da se od njega kupi stan.

1 / 10 Foto: Zorana Jevtić, Dragana Udovičić

"Cela porodica Sakić je došla kod mene kada su bili u blatu. Za par dana su zaradili sve. Postali su bahati, previše rasipni. Znao sam da kažem: 'Stani Sinane, biće još para, nisu ovo poslednje na svetu'. A on je samo odgovarao: 'Neka Mišo, neću sa njima u grob da me odnesu", govorio je svojevremeno Miša Bass, čuveni kompozitor.

Ono što je poznato javnosti od Sinanove imovine jeste stan na Dorćolu od preko 100 kvadrata, porodična vila u Loznici, kuća u Tuzli i navodno još dva stana u Beogradu i jedan u Sarajevu. Sinan je posedovao i kuću u Indiji, koju je kupio pošto je mnogo voleo tu zemlju. Od 1996. godine je posećivao najvećeg gurua Satja Sai Baba, sve dok on nije preminuo 2011. godine. Takođe, listi se dodaju i manji stan u Beču i stan u Diseldorfu.

S druge strane, Sinan je voleo dobra kola. Posedovao je minimum pet luksuznih automobila koji sada stoje parkirani u garaži u Loznici.

foto: Dragana Udovičić

Deca i nasledstvo

Sinan iz prvog braka ima sina Medu koji se bavi muzikom i kojeg je Sinan mnogo voleo. Međutim, Meda je ostao u senci prvog sina Rašida, zbog kojeg je, kako se navodi, Sinan suze lio svaki put kada je izvodio pesmu "Sine moj", jer ga je mnogo razočarao. Rašid je izašao iz zatvora pre mesec dana i pojavio se na očevoj sahrani. Navodno se izmirio sa ocem neposredno pred smrt.

U drugom braku sa Sabinom, Sinan je imao Đulkicu i Alena, ali je i Sabininu decu iz prvog braka, Ernesta i Elvisa, gledao kao svoju. Đulkica se, inače, školovala u Indiji, bila je Sinanova princeza i svakako joj sleduje "deo kolača". Advokati će zasigurno biti dosta uposleni, od strane nekoliko klijenata.

1 / 10 Foto: Vladimir Šporčić

(Kurir.rs/Politika-ekspres.net/Foto: Dragana Udovičić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track