Bati mnogo bolje, šalio se sa Dačićem!

Bati mnogo bolje, šalio se sa Dačićem!

Stars -
Legendarnog glumca juče u bolnici posetili Ivica Dačić, Žarko Obradović i Milutin Mrkonjić

Izboriće se.Bata Živojinović se oseća mnogo bolje nego u utorak, kada je primljen u Specijalnu bolnicu za lečenje cerebrovaskularnih bolesti „Sveti Sava“ zbog moždanog udara.Legendarnom glumcu juče su u poseti bili partijski drugovi Ivica Dačić, Žarko Obradović i Milutin Mrkonjić. Ministar prosvete u tehničkoj vladi za Kurir je kazao da se Valter tokom njihovog boravka u apartmanu i nasmejao nekoliko puta.- Bata je dobro... Razgovarali smo, čak smo se i šalili. Lekari kažu da su mu sve motoričke funkcije u redu. Pošto sam ga video i prekjuče, mogu reći da sada izgleda mnogo bolje, što se kaže - drugi čovek - naglasio je Obradović.Naravno, i supruga Lula je bila. Došla je s jednom od ćerki njihovog sina Miljka, koji je u Parizu, a kojem se sudi u odsustvu zbog navodne zloupotrebe službenog položaja u postupku poznatom kao „stečajna mafija“ i za kojim je izdata poternica. Živojinovićeva supruga nije želela da govori za novine.Ivo Gregurević: Jak je Bata!- Iako do sada nisam čuo da je imao moždani udar, želim Bati da se ponaša kao ja. Ako pije i puši, odmah da prestane! To je bolest modernog doba. Mislim da neće imati problema, jak je on.

Lane Gutović: Ozdravi brzo- Nisam čuo šta se desilo s Batom. Hvala vam što ste mi javili. Želim mu da brzo ozdravi.

Petar Božović: Mnogo mi je žao- Čuo sam za Batinu bolest i mnogo mi je žao. Trenutno sam u Crnoj Gori, pa ne mogu da ga obiđem. Zvao sam ga na mobilni, ali bio je zauzet. Neka to bude još jedna uloga u njegovom životu. Ako se ne vidimo sad, videćemo se kad umremo.

Aleksandar Srećković: On je poslednji velikan- Imao sam nekih privatnih poslova, pa ne znam šta se dešava. Bata je jedan od poslednjih velikana. Zasad ga neću zvati, a kad se oporavi, moramo se videti. Poručujem mu: „Drži se, Bato!“

Sergej Trifunović: Molim se za Batu- Šta drugo mogu da kažem osim da se molim za njega. Sada ću ga zvati da čujem kako je.

Supruga Lula sa unukom
Supruga Lula sa unukom

Mrkonjić i Obradović obišli partijskog druga
Mrkonjić i Obradović obišli partijskog druga

Ivica Dačić prilikom dolaska u posetu
Ivica Dačić prilikom dolaska u posetu

Dijana Dvornik: Samo da ostane živ!Nada se najboljem.Supruga pokojnog glumca Borisa Dvornika, Dijana, iz Splita prati šta se dešava s Batom Živojinovićem. Ne čuje se sa članovima njegove porodice, ali je preko medija upoznata sa zdravstvenim stanjem nekad najboljeg prijatelja njenog muža.- Stalno mu se događaju gluposti, ali mislim da će i iz ovoga izaći uspravan. On je jak, i ćerka će mu pomoći. Znam da nije lako kada imaš moždani udar, sećam se kako je meni bilo s mojim Borisom. Nije lako izaći na kraj sa svim tim. Samo da ostane živ - kazala je Dijana za Kurir.Bata Živojinović i Boris Dvornik bili su nerazdvojni, u mnogim filmovima su glumili zajedno, družili se privatno... Bili su prototip bratstva i jedinstva u bivšoj Jugi. Kad je započeo rat, posvađali su se i odrekli se jedan drugog u seriji otvorenih pisama. Pre osam godina bilo je pokušaja njihovog pomirenja, koje se i desilo, ali 2006, kad je Bata preživeo infarkt, i to putem video-linka između Splita i Beograda. Boris Dvornik je preminuo 2008. godine.

Dr Savić: Rano za prognozuDirektor „Svetog Save“ dr Milan Savić za Kurir kaže da se Batino zdravstveno stanje popravlja, ali...- Bata je nešto bolje nego juče. Budan je, svestan, može da komunicira, ali to opet ništa ne menja u odnosu na težinu bolesti. Ta akutna faza traje skoro tri nedelje i tokom nje su moguće oscilacije. On objektivno jeste bolje, ali ne dovoljno dobro da bi se prognostički govorilo o krajnjem ishodu bolesti - kaže dr Savić.

Jelena još na Kubi, stiže unuka JelisavetaBatina i Lulina ćerka Jelena još je na Kubi. Ne zna se kada će krenuti put Beograda zbog velikih poslovnih obaveza. Zato će njena ćerka Jelisaveta doći dedi u posetu. Jelena se svakodnevno čuje s majkom i, pošto su prognoze lekara optimistične, odložila je dolazak u Srbiju za nekoliko dana.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track