Najnovije vesti

ACA LUKAS JE POČEO KAO KLAVIJATURISTA, A 30 GODINA JE KRIO KAKO JE I ZAPEVAO: Keva ga je danima ŠIBALA, a da nije bilo NJEGA, nikad ne bi postao KRALJ SPLAVOVA! (VIDEO)
Foto: Printskrin

MUZIKA MU JE U KRVI

ACA LUKAS JE POČEO KAO KLAVIJATURISTA, A 30 GODINA JE KRIO KAKO JE I ZAPEVAO: Keva ga je danima ŠIBALA, a da nije bilo NJEGA, nikad ne bi postao KRALJ SPLAVOVA! (VIDEO)

Stars

Aco Lukas, jedan od najtraženiji pevač na srpskoj estradi, otkrio je kako je u stvari sasvim slučajno počeo da peva.  

 
"Počeo sam na splavu, ja sam sviao. Mi smo bili klinci, ja sam svirao, drug je pevao. Ja sam igrao fudbal, svirao klavir u muzičkoj školi. Imali smo neke bendove u mesnoj zajednici. Nekaa smo svirali kod mene u kući. Nekada smo pravili koncert u mom stanu dok komšije ne dođu s motkama da nas razbiju. Moj drugar je jako lepo pevao. Peva i dan-danas, nisam ga dugo video. To je Milan Šćepović Šćepa. I on je otišao na neki splav i bio je neki bend i otpevao im je dve-tri pesme s njima i onda kad ga je gazda čuo, rekao mi je ti mali dobro pevaš, ostaješ da radiš. On mu je rekao ja ne mogu sam imam druga koji me prati. Jedva sam namolio kevu da me pusti da pevam , to je pakao bio. Jedva me pustila i dva tri meseca je bilo šibanja zbog škole, dok se nisam otrgao, posle je sve istorija", isprilao je Aca.

foto: Dragan Kadic

"Onda smo prešli drugi splav, ja i drugar smo kud koji mili moji, pa bendovi, onda smo imali naš splav, e onda sam da držim splav i ostao sam ugostitelj sam koji svira. Ali je ostao je mikrofon i ja sam svirao instrumentale. Onda mi je prišao gost i rekao da prestanem da davim i da pevam. Provalio sam da znam masu tekstova. I ja sam malo pomalo počeo da pevam i postao sam pevač", rekao je Lukas. 

 

Podsetimo, Aca Lukas dobio je svoj umetnički nadimak „Lukas“ od imena čuvenog splava na Novom Beogradu, gde je nastupao i postao popularan početkom 90-ih godina.

 

Njegov prvi hit je bila pesma „Pesma od bola“, nakon čega su sledili hitovi "Kafana na Balkanu", "Bele ruže". Pevač je 2009. bio ranjen sa dva hica iz vatrenog oružja dok je u Novom Beogradu ulazio u automobil. Pogođen je u desnu natkolenicu i van životne opasnosti prebačen je u urgentni centar. 

Kurir.rs/Foto Dragan Kadić 

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...