LEGENDARNI PEVAČ IZGUBIO JE BITKU SA OPAKOM BOLEŠĆU, ALI JE OSTAVIO NEIZBRISIV TRAG: Evo po kojim pesmama ćemo ZAUVEK pamtiti Olivera Dragojevića!
Foto: Printscreen YouTube

nikad ga nećemo zaboraviti

LEGENDARNI PEVAČ IZGUBIO JE BITKU SA OPAKOM BOLEŠĆU, ALI JE OSTAVIO NEIZBRISIV TRAG: Evo po kojim pesmama ćemo ZAUVEK pamtiti Olivera Dragojevića!

Stars -

Legendarni pevač Oliver Dragojević preminuo je jutros u pet sati u splitskoj bolnici u 71. godini, peneo je hrvatski 24.hr.

Njemu je prošle godine dijagnostifikovan kancer pluća, a iza sebe je ostavio ožalošćenu suprugu Vesnu, s kojom je bio 44 godine u braku, sina Dina (42) i blizance Damira i Davora (39).

Legendarni pevač je pet decenija vladao muzičkom scenom u regionu, a njegove pesme ostaće zauvek prisutne u našim životima.

Oliver se u muziku zaljubio još kao dete, astvorio je brojne hitove kojima je osvojio publiku .

Ostaće upamćen po ogromnom broju pesama koje će se i dalje slušati, a jedna od najpopularnijih je svakako balada "Trag u beskraju".

Numera "Kad mi dođeš ti" jedna je od nalepših balada koju je ostavio, a koja nikad neće izbledeti.

Pesma "Bez tebe" tera suze na oči i kad god ju je uživo pevao na koncertima, publika je padala u trans.

Među najomiljenijim pesmama mnogih je "Šta to bješe ljubav".

Numera "Nedostaješ mi ti" takođe jedna je od najpopularnijih njegovih balada.

Oliver se rodio u Splitu 7. decembra 1947. godine, a detinjstvo je proveo u Vela Luci na Korčuli. U muziku se zaljubio još kao dete kad mu je otac Marko poklonio usnu harmoniku. Prvi nastup imao je na Splitskom festivalu sa 14 godina s pesmom ‘Baloni’, a dve godine kasnije počeo je profesionalno da se bavi muzikom kao pevač i klavijaturista splitske grupe Batali.

Tokom svoje dugogodišnje karijere ostvario je niz uspeha, osvojio je tridesetak Porina u različitim kategorijama i jedan je od retkih hrvatskih muzičara koji se mogu pohvaliti nastupima u njujorškom Carnegie Hallu, londonskom Royal Albert Hallu, pariškoj Olympiji te Opera Houseu u Sidnej.

Snimio je i veliki broj dueta sa svojim kolegama, među kojima su najpopularnije "Nije htjela" sa Kemalom Montenom i "Jau ljubav vjere nemam" sa Đibonijem.

Kurir.rs/Foto: Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja