OLIVER DRAGOJEVIĆ SKORO 30 GODINA NIJE BIO U SRBIJI: Na ivici da održi koncert u Beogradu, IZ STRAHA ODUSTAO
Foto: Printscreen YouTube

NIJE ZNAO KAKO ĆE ONI TO PRIHVATITI

OLIVER DRAGOJEVIĆ SKORO 30 GODINA NIJE BIO U SRBIJI: Na ivici da održi koncert u Beogradu, IZ STRAHA ODUSTAO

Stars -

Oliver Dragojević nije smeo da dođe u Srbiju skoro 30 godina, jer se plašio da će hrvatski ekstremisti nauditi njegovim sinovima Davoru, Damiru i Dinu, kaže Maksa Ćatović.

Poznati menadžer i direktor producentske kuće "Komuna" upoznat je s činjenicom da je legendarni pevač, koji je preminuo u nedelju ujutru u Splitu, bio na korak od toga da dođe u Beograd i održi koncert, ali je odustao zbog straha. Iako Maksa nije bio organizator niti je učestvovao u pregovorima, upućen je u dešavanja od pre nekoliko godina koje je podelio s nama.

foto: Dragana Udovičić

"Ne znam koliko je ko nudio Oliveru novca da dođe ovde, ja nisam. Ali smatram da bi u tom slučaju bila isplativa investicija čak i milion evra da mu se plati, jer bi on napunio deset beogradskih Arena. Isto je bilo i u slučaju Dina Merlina, koji je održao tri koncerta u Areni posle 20 godina. To se tada isplatilo organizatorima", kaže Ćatović za Kurir i dodaje:

"Oliver nije došao u Beograd iz principijelnih razloga. Plašio se reakcije Torcide (navijačke grupe fudbalskog kluba Hajduk iz Splita, prim. aut.) jer nije znao kako bi oni prihvatili njegov dolazak. Konkretno, plašio se za život sinova. Koliko ja znam, trebalo je da Oliver Mandić nastupi s njim, bilo je sve ugovoreno, ali je Dragojević odustao zbog straha. Mislim da je bila u pitanju proslava "Merkatora" i bilo je u planu da održe dva koncerta pod nazivom "Oliver i Oliver", u Beogradu i u Ljubljani", rekao je poznati producent.

foto: Dragana Udovičić

Osim nedavno preminulog Olivera, koji je jedini istrajao u svom obećanju da nikada neće pevati u Srbiji, slično su devedesetih govorile i njegove koleginice Tereza Kesovija i Doris Dragović. Ali njih dve su pogazile svoju reč i zbog toga se nisu dobre provele.

Dragovićevoj su navijači Hajduka oduzeli titulu "kraljice Torcide", dok su Splićani tokom koncerta na Poljudu izviždali Terezu jer je mesec dana pre toga nastupala u Beogradu.

Kesoviji je tada trebalo deset dana da se oporavi od šoka, nije izlazila iz kuće, a u jednoj kratkoj izjavi za medije rekla je:

"Ne želim nikakav komentar da dam, zaklela sam se samoj sebi! Ovo što se meni događa, ne bih poželela ni najvećem neprijatelju".

Split u žalosti

Odali mu počast na gradskim autobusima!

Stanovnici Splita duboko žale zbog smrti njihovog poznatog sugrađanina i prethodna tri dana odaju mu počast na razne načine.

Prvog dana kada je Oliver preminuo, na gradskom trgu okupilo se nekoliko stotina ljudi, pevajući uglas njegove pesme iz četiri decenije duge karijere. Juče se na ulicama Splita pojavilo nekoliko autobusa gradskog saobraćajnog preduzeća na čijim LED ekranima je pisalo "Zbogom, Olivere".

Takođe, gradske vlasti zamolile su vlasnike manjih brodova da se pridruže ispraćaju posmrtnih ostataka slavnog pevača u njegovoj poslednjoj polovidbi morem.

foto: Printscreen Facebook

(Kurir, Ivan Ercegovčević, Ljubomir Radanov/ Foto: Youtube screenshot)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track