DVADESET GODINA ČEKAM DA MI JAVE: ĆERKA TI JE UMRLA! Potresna ispovest Milića Vukašinovića posle tragedije
Foto: Zorana Jevtić

EMOTIVNO

DVADESET GODINA ČEKAM DA MI JAVE: ĆERKA TI JE UMRLA! Potresna ispovest Milića Vukašinovića posle tragedije

Stars -

Ona je posle rata ušla u drogu. Kad god mi je zazvonio telefon, pomišljao sam da me zovu da mi kažu da nje više nema. Bio sam spreman! Svašta sam radio, izašao sam iz toga, a moje dete nije, kroz plač priča roker

Milić Vukašinović jedva je preživeo sahranu ćerke Maje Avdibegović, koja je preminula prošle nedelje u Sarajevu u 35. godini.

Iako je njena smrt bila iznenadna, roker priznaje da je vest da je ostao bez svoje jedinice odavno očekivao i bio je spreman na tragediju. On u ekskluzivnoj ispovesti za Kurir, plačući i drhtavim glasom, kaže da se 20 godina borio da spase ćerku iz narkomanije i priča šta je zatekao u stanu u kojem je Maja preminula, kako su njegovi unuci prihvatili vest da su ostali bez majke i o mnogim drugim stvarima vezanim za tragediju. - Evo, ovde preko puta je to bilo. Tu je moje dete preminulo - pokazuje Milić na zgradu gde se nalazi stan u kojem je njegova ćerka pronađena mrtva.

Kako si saznao da je Maja preminula? - Na najgori mogući način. Novinarka Kurira je pozvala Suzanu. Mi nismo imali pojma o čemu se radi jer smo tek stigli iz Sarajeva. Bio sam u šoku. Suzana je odmah otvorila portal i videla vest. Slali smo joj poruke kad smo stigli u Beograd, na koje nam nije odgovorila. Suzana ju je tu noć zvala i nije joj se javila. Mislili smo da je zaspala ili je izašla. Navika nam je bila da se stalno čujemo s njom i to je bio prvi put da od nje nije bilo ni traga ni glasa.

Maja Avdibegović 1983-2018. Dvoje dece ostavila je za sobom
Maja Avdibegović 1983-2018. Dvoje dece ostavila je za sobomfoto: Privatna Arhiva

Kako si proverio tu informaciju? - Suzana je pozvala moju bivšu ženu Veru, a ona joj je rekla: „Šta ćemo sad, Maje nema.“ Tada smo shvatili da nije laž, istina je! Otišli smo ponovo u Sarajevo, a prethodno smo tamo bili desetak dana. Maja je tada bila super raspoložena. Našla je i mlađeg dečka, rodila se ljubav. Nažalost, morala je s njim da raskine jer su njegovi roditelji bili protiv te veze. Ona je to razumno prihvatila. Kad smo našli Majin telefon, spojili smo kockice. Videli smo poruke koje je razmenjivala s dečkom i doktorom koji ju je lečio na psihijatriji. Napisala je da osim „zolofta“ i „persen“ neće uzimati ništa. Pitala ga je može li da pojača dozu terapije, on joj nije odgovorio.

Da li si imao snage da kročiš u stan u kom je pronađena mrtva? - Stan je bio zapečaćen i nismo mogli da uđemo. Rađen je uviđaj, a mi smo čekali da nam tužilac da odobrenje. Njeno telo je već bilo na obdukciji. Tada nismo mogli da preuzmemo ni odgovornost oko sahrane. Čekali smo da nam tužilac da potvrdu da smrt nije bila nasilna. Kad se to zaključilo, krenuli smo s pripremama. Usput sam saznao sve najsitnije detalje njene smrti.

Neutešna...Majina majka Vera
Neutešna...Majina majka Vera foto: Marija Dejanović

Šta se zapravo desilo? - Obdukcioni nalazi pokazali su da se nije predozirala, već da se ugušila. Moguće da je ona na svoju ruku uzela jaču dozu lekova, zatim popila pola šolje kafe i eto... (Milić počinje da plače, prim. aut.)

Maja je mrtva pronađena u kupatilu. - U kupatilu sam zatekao crne fleke povraćke između kade i šolje. To su tragovi kafe koju je popila. Videli smo i neku šerpu sa čajem, možda je i on doprineo mučnini. Kažu da joj je kosa bila vlažna, verovatno od umivanja. Mrtvu su je našli na podu u kupatilu. Užas!

Boli li te dok boraviš tu? - Jako.

Šta si sve radio da bi pomogao Maji da se izleči od zavisnosti? - Problem je što je zakon takav kakav je. Ja kao roditelj, kad vidim i primetim problem, bez obzira na to što je punoletna, moram da imam pravo na neke stvari. Da sam mogao mimo nje da potpišem nešto, možda bi sve to bilo drugačije. Ali po zakonu ona mora dati svoj pristanak. Odavno bih ja nju poslao na lečenje. Strašno je kad činiš sve što možeš da pomogneš svom detetu, a ne uspeš.

Koliko je trajala vaša borba? - Ona je posle rata ušla u drogu. To traje već dve decenije. Strašne stvari je preživljavala. Svaki put kad mi zazvoni telefon, ja pomislim da me zovu da mi jave da nje više nema. Već 20 godina čekam da mi jave da je umrla. Ja sam bio spreman! Njoj je užasno smetalo što nije mogla da pobedi zavisnost. A ja sam mojoj bivšoj ženi Veri rekao da ne pravimo decu jer će biti na mene i imaće moju genetiku. Ja sam svašta radio u životu, ali sam izašao iz toga, a moje dete nije.

Milićeva najveća podrška... Supruga Suzana
Milićeva najveća podrška... Supruga Suzana foto: Zorana Jevtić

Zbog droge su joj oduzeta i deca. - Nije ona toliko pričala, ali majka kojoj uzmu decu mnogo pati. Nije bitno da li ima istorijat od drogiranja, ali taj majčinski nagon je najjači. Znam da ju je to strašno bolelo, a ona je znala da mora pobediti zavisnost i vratiti decu. Ja sam joj govorio da joj ih neće vratiti ako se ne stabilizuje. Zaista, posle lečenja na klinici i onog rezanja vena, ona je zaista bila vrlo stabilna i razumna. Imala je motiv da vrati sinove.

Kako su oni primili vest? - Išao sam tamo. Mislim, kako? Otac im je bio i rekao im da im se majka predozirala. Možete misliti kakav je to šok bio za njih. E, onda smo Suzana i ja otišli kod dece i ja sam obojici objasnio da im se mama nije predozirala, već je bila na nekim lekovima, da joj je pozlilo i da se ugušila tokom povraćanja. Rekao sam im istinu.

Marija Dejanović

Želi da se stara o Majinoj deci MORAM BITI JAK ZBOG UNUKA

foto: Privatna Arhiva

Jesi li tražio da tebi pripadnu unuci? - Hteo sam da uzmem decu kod sebe, ali to je nemoguće jer su oni državljani Bosne i Hercegovine. Ne možemo tek tako da ih vodimo preko granice. Drugo, drugačiji je mentalitet kod nas i njih. Ne možete vi odvojiti dete koje je naviklo na njihovu sredinu, koje je poprimilo sve što jedno mesto ima. Vidite, to nije nikakvo svratište za napuštenu decu, već fino mesto. Ovo je Kinder selo, nije čak ni dom. To su trospratne kuće i žive kao jedna porodica. Imaju zamensku mamu, koja brine o njima, i tetu. Zaista imaju potpunu brigu. Sad je najbitnije da njih dvoje budu stabilni, da izguraju ovo. Ja sam potreban toj deci i zbog njih moram biti jak.

Vredna RADILA KOD BRANKE SOVRLIĆ U RESTORANU

foto: Vladimir Šporčić

Maja je radila kod Branke Sovrlić u restoranu na Baščaršiji. - Suzana je pitala Branku i Paju da je zaposle. Radila je kod njih nekoliko meseci, bila je izuzetno dobra u poslu i bili su zadovoljni. Ona je čak i taksi vozila, nije se libila nijednog posla.

foto: Kurir

**************************************************************************

DANAS U KURIRU PROČITAJTE JOŠ:

* MAFIJA NE PRAŠTA! UBILI ADVOKATA DA POŠALJU PORUKU! Niko ne sme da sarađuje s Lukom Bojovićem!

* UŽAS U KRAGUJEVCU: Devojčicu terali na seks sa starijim muškarcima

* ALARMANTNO: Virus Zapadnog Nila već odneo pet života

* OTKRIVAMO! OVO JE BESRAMNA PLJAČKA SRBIJE: Albanci nam kradu struju, oteće nam 11.000.000 evra

* BRUKA! JOŠ JEDNA PROVOKACIJA NA JUGU ZEMLJE: Albanci u Srbiji podižu spomenike teroristima!

* LUISOVA UDOVICA NA SEDMOGODIŠNJICU NJEGOVE SMRTI OTKRIVA: Trudim se da deci budem i otac i majka

* EKSLUZIVNO INTERVJU IGOR MILANOVIĆ VATERPOLO LEGANDA Savić držao čas od Dekija, i ja učim!

* SAMO TO NE! ĐOKOVIĆ OBNOVIO SARADNJU SA GURUOM: Navijači u panici Nole opet s Imazom!

********************************************************************************

Novi broj

U INTERVJUU ZA GLOSSY: Goca Tržan iskreno priča o svim dešavanjima u njenom životu

foto: Glossy

I ove srede uz Kurir – najtiražniji magazin o poznatima

U novom broju magazina Glossy pročitajte intervju sa pevačicom Gocom Tržan koja se u jeku promocije novog singla i priprema za odlazak na vantelesnu oplodnju, našla u medijskoj žiži i zbog toga što je njena naslednica dobila polubrata po ocu s kojim ipak ne želi kontakt.

Slađana Milošević iskreno o svom bratu i njihovom odnosu, Slavica Ćukteraš otkriva da joj je suprug bezuslovna podrška, a glumica Bojana Stefanović jedva čeka sestrin porođaj.

Živite život poznatih, čitajte Glossy!

******************************************************************************

ILINDAN

KURIR POKLANJA IKONU SVETOG ILIJE SA MOLITVOM: Na ovaj sveti praznik običaj je da se ne radi u polju, da se ne bi navukao gnev svetitelja

foto: Kurir

Srpska pravoslavna crkva drugog avgusta obeležava Ilindan, dan posvećen Svetom Iliji, zaštitniku vazduhoplova i cepelina, čuvaru od oluja, gromova i vatre.

Danas uoči Ilindana, dnevne novine Kurir svojim vernim čitaocima poklanjaju ikonu Svetog Ilije sa molitvom.

Ovaj svetac je poznatiji u narodu kao sveti Ilija Gromovnik.

Srpski narod mnoge prirodne pojave pripisuje svetom Iliji kojem je prelaskom u hrišćanstvo pripisao i osobine svog starog boga Peruna, koji je upravljao munjama i gromovima.

Sveti Ilija Gromovnik, kako ga još zovu u narodu, pada u najsušnije i najtoplije doba godine, a običaj je da se na njegov praznik ne radi u polju, da se ne bi navukao gnev svetitelja.

Po narodnoj tradiciji, Sveti Ilija se vozi na vatrenim kolima koja vuku četiri konja, iz čijih nozdrva izbija plamen. Grmljavina je tutnjava njegovih kola kojima se on vozi po nebu i oblacima.

Na ikonama se Sveti Ilija predstavlja ili kako na vatrenim kolima ide na nebo, ili kako drži nož u ruci kao znak da je njime poklano 450 lažnih Valovih zreca na brdu Kamil ili kako sedi u pećini gde se sklonio od oholog cara Ahava, a gavran mu donosi hranu.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track