VRELE SEVERININE FOTKE ZAPALILE SU INTERNET: Stručnjaci otkrivaju KAKO su procurele u javnost! (FOTO)
Foto: Nebojša Mandić

ŠOK INFORMACIJE

VRELE SEVERININE FOTKE ZAPALILE SU INTERNET: Stručnjaci otkrivaju KAKO su procurele u javnost! (FOTO)

Stars -

Fotografije na kojima je navodno Severina Kojić (48) su se pojavile u javnosti. Severina se još nije oglasila, a zasad se nije ni pojavila.

Kad se 2004. pojavio prvi video u kom je bio snimak seksa Severine i biznismena Milana Lučića, pojavile su se brojne teorije o tomu kako je ona dospela u javnost. Jedna od najčešće spominjanih bila je ona po kojoj je snimak plasirala upravo Seve kako bi živnula svoju zamrlu karijeru, a i sada se razvijaju slične priče.

foto: Printscreen/Youtube

Naklapalo se i da je sniak u javnost pustio neko blizak vladajućoj stranci, pa i obaveštajnim službama, kako bi se zataškala tada galopirajuća afera oko malverzacija u Brodosplitu. Mnogi su mislili da je to samo spin koji mora zataškati puno gore afere. U tom se kontekstu govorilo i da su taj video u rukama imale upravo obaveštajne službe, pa ga gurnule kad im je trebao.

Hakerski napad?

Ranije u sličnim skandalima spominjali su se hakerski napadi. Jedna od mogućih teorija jeste da je u Severinin mobilni direktno provaljeno. Međutim, takav scenario je malo verojatan.

"Takav napad je, da neko stoji na nekoliko metara i kopira podatke s uređaja, moguć u teoriji i nešto teži u praksi. To nije kao u filmovima i ipak je rezervisano za nešto žešće momke", komentarisao je jedan računarski stručnjak teoriju o hakerisanju Severininog mobilnog.

Računarski stručnjak ističe kako postoji i druga teorija

"Moguće je da je neko napravio lažni hotspot ili pristupnu mrežu pa se spojila na njega. Također, moguće je da vam neko presreće podatke ako ste u kafiću spojeni na istu bežičnu mrežu", objašnjava stručnjak.

foto: profimedia

Pazite na iCloud...

"Često se provaljuje u iCloud. To je spremište podataka na internetu gde mobilni sam čuva fotografije, videozapise ili kontakte nakon što su takvi podaci stvoreni. U njih hakeri često provaljuju i provaljivali su i pre. Najbolji primer su strane zvezde kad su procurele fotografije mnogih zvezda", kaže stručnjak.

Moguće i da je osveta

"Uspostavljali bi konekciju s drugim uređajem i upravljali njime. Za to su, naravno, morali biti blizu. No ta greška pri povezivanju je ispravljena i danas se tako nešto retko događa", objašnjava računarski stručnjak. Osim mobilnog, moguće je da su sporne fotografije bile sačuvane i na računaru koji je mogao da bude hakovan.

foto: Shutterstock

Kurir.rs/ 24sata.hr / Foto: Nebojša Mandić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track