Najnovije vesti

DARKO LAZIĆ STAO NA NOGE! Lični pevačev lekar otkrio detalje o oporavku, psihičkom stanju, a evo šta može da pođe po ZLU
Foto: Kurir/Marija Dejanović

REHABILITACIJA

DARKO LAZIĆ STAO NA NOGE! Lični pevačev lekar otkrio detalje o oporavku, psihičkom stanju, a evo šta može da pođe po ZLU

Stars

Pevač Darko Lazić, koji je u ponedeljak počeo sa elektroterapijama, uz pomoć tima lekara, za samo nekoliko dana od početka terapije uspeo je da stoji na nogama.

foto: Kurir/Marija Dejanović

Zdravstveno stanje Darka Lazića se poboljšava iz dana u dan. Iako je pre samo nešto više od mesec dana, 23. oktobra, doživeo tešku saobraćajnu nezgodu, Darko Lazić se uspešno oporavlja u banji u Mladenovcu. Budući da je u Zemunskoj bolnici jednom pokušao da stane na noge i nije uspeo, Darko je, kako saznajemo, samo nekoliko dana nakon prve elektroterapije uspeo da stoji na nogama uz pomoć štaka.

 

- Darko može da stoji na nogama. Vežba se stabilnost i ravnoteža u stojećem položaju, taj transfer iz sedećeg u stojeći položaj treba da bude bezbedan i siguran, da ne dođe do pada ili nestabilnosti. Uspevamo, intenzivno se radi na tome. Može da stoji nekoliko minuta, serije ponavljanja su u pitanju i onda sedne da se odmori. Zasad stoji, dok dobijemo na vremenu i dok mu ojača muskulatura da bi mogao da šeta. Moram da napomenem da se rade vežbe u nivou postelje, vežba na krevetu za terapije. Uz lagane tegove se jačaju mišići. Pokret je jako složena stvar, toliko je mehanizama u pitanju i toliko je mišića uključeno. Da bi imao snage za štake i transfere, mora da ojača mišiće ruku, leđa i ostalo. Da ne bismo gubili vreme, odmah smo odlučili da počne sa jačanjem - otkriva Darkov lični lekar Miloš Poleksić.

foto: Kurir Foto

- On zasad ima elektroterapije i kineziterapije, polako će mu se uvoditi i radna terapija, jer ne želimo da preopteretimo Darka, već kako fizički jača, tako će mu se uvoditi i nove terapije. Ono što je bitno da napomenem jeste da je Darko jako pozitivan i divno sarađuje s lekarima. Poštuje sve odluke porodice i lekara i ima isti tretman kao i drugi pacijenti - dodaje doktor Miloš Poleksić.

 

Stabilan je: Ne postoji potreba za psihologom

Iako je doživeo tešku saobraćajku, te je kako je i sam izjavio Darko svestan šta je uradio, prema proceni lekara, ne postoji indikacija za praćenje njegovog psihičkog stanja.

- Zasad ne postoji nikakva potreba niti indikacija za psihijatrijsko praćenje i terapiju. Stabilan je, motivisan je za rehabilitaciju, a sada obraćamo pažnju na druge stvari. Pratimo opšte stanje i prilagođavamo terapiju - kaže nam doktor.

Devojka Darka Lazića Marina Gogić velika mu je podrška tokom teškog perioda, a njihove fotografije pronaći ćete u nastavku.

foto: Damir Dervišagić

Kurir.rs/Blic/Foto Kurir

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...