Počeo 13. Egzit festival

Počeo 13. Egzit festival

Stars -
Prema očekivanjima organizatora, Petrovaradinsku tvrđavu večeras bi trebalo da poseti više od 40.000 ljudi.

NOVI SAD - Koncertom beogradskog benda "Kriške" u četvrtak veče je na Petrovaradinskoj tvrđavi počeo 13. međunarodni muzički festival Egzit koji će ove godine, prema očekivanjima organizatora, posetiti između 150.000 i 200. 000 posetilaca iz čitavog sveta.

Prema očekivanjima organizatora, Petrovaradinsku tvrđavu večeras bi trebalo da poseti više od 40.000 ljudi.

Kako je rekla portparolka Egzita Maja Kovačević nikakve zvanične ceremonije otvaranja nije bilo, a očekuje se da će prve noći, u kojoj su zvezde "Đuran Đuran", festival posetiti veliki broj poznatih ličnosti iz sveta politike, umetnosti i estrade.

Kapije Egzita otvorene su u 17 sati, a u prvih dva-tri sata na Petrovaradinsku tvrđavu je došlo oko tri hiljade posetilaca, ali je na ulazima sve veća gužva kako se približava početak koncerta legendarnog benda "Djuran Djuran" (Duran Duran), koji je zakazan za ponoć na Mejn stejdžu i koji za mnoge posetioce predstavlja pravo otvaranje Festivala.

Pored "Djuran Djuran", večeras će nastupiti nastupiti "Gosip" (Gošip), "Skindred" i "Strit dogs" (Street Dogs), italijanski Đ Avići i drugi.

Na Petrovaradinskoj tvrđavi postavljena je 21 bina, dok je jedna bina montirana u Egzit kampu i namenjena je za dnevne programe.

Kapacitet Egzit kampa od 4.000 šatora potpuno je popunjen i u Novom Sadu je veoma teško naći slobodno mesto u hotelima, motelima i drugim ugostiteljskim objektima.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track