Najnovije vesti

JELENI PRETE 3 GODINE ROBIJE ZBOG BRUTALNIH PRETNJI VRANJEŠU: Advokat otkrio koliko pevačicu mogu da koštaju STRAVIČNE reči koje je uputila fudbaleru!
Foto: Printscreen/Profimedia

posledice

JELENI PRETE 3 GODINE ROBIJE ZBOG BRUTALNIH PRETNJI VRANJEŠU: Advokat otkrio koliko pevačicu mogu da koštaju STRAVIČNE reči koje je uputila fudbaleru!

Stars

Advokat Nebojša Perović analizirao je otvoreno pismo koje je Jelena Karleuša uputila Ognjenu Vranješu putem društvenih mreža, zbog pretnji koje je iznela. JK se pismom obratila nakon što su u javnost isplivale navodno njene porno-fotografije.

 

foto: Nebojša Mandić

Ona mu je poručila da treba da se ubije odmah, da će se sve zlo vratiti njegovoj porodici, da je završio svoje, te da više nigde neće zaigrati fudbal.

 

 

foto: Printscreen Facebook

Tu je i niz teških uvreda na Ognjenov račun: da je pi*kica željna slave, paćenik, crv bolesni... Međutim, kako je JK iznela ozbiljne pretnje fudbaleru, advokat Perović tvrdi da bi zbog toga mogla i krivično da odgovara.


- Rečenica gospođe Karleuše "Moj savet ti je da se ubiješ odmah" eventualno može da sadrži navođenje drugog lica na samoubistvo, ali u slučaju da je ono pokušano ili izvršeno.

 

foto: Profimedia, Damir Dervišagić

Dakle, ukoliko gospodin Vranješ pokuša samoubistvo ili isto izvrši, što naravno neće učiniti, onda bi to moglo da bude krivično delo - objašnjava advokat i ističe da je sporna i rečenica u kojoj Karleuša kaže da će se "sve zlo vratiti njegovoj porodici".


- To može da sadrži elemente krivičnog dela ugrožavanja sigurnosti, jer se može smatrati pretnjom. Potrebno je da se gospodin Vranješ i njegova porodica uplaše od ovoga, osete strah za svoju bezbednost, pa se onda može smatrati da je izvršeno krivično delo ugrožavanja sigurnosti. Ukoliko se javnost uznemirila, zaprećena je kazna od tri meseca do tri godine zatvora, jer tada tužilaštvo deluje po službenoj dužnosti, a može i na osnovu krivične prijave - zaključuje Perović.


Kako je Karleuša poručila fudbaleru da je "završio svoje", to se, prema rečima advokata, takođe može smatrati ugrožavanjem sigurnosti. Međutim, zbog krivičnog dela uvrede Vranješ može da podnese privatnu tužbu protiv JK.

 

 

Kurir.rs/ N. M./ Foto: Damir Dervišagić, Printscreen Instagram

 


Ranije pisala otvorena pisma Ceci
 

foto: Printscreen Pink Tv, Damir Dervišagić

JK je 2010. godine izgubila tužbu od Cece Ražnatović, takođe zbog otvorenog pisma koje joj je uputila, a u kojem je iznela niz teških reči. Tek 2017. proces je završen i Jelena je morala da isplati Ceci 80.000 dinara, plus troškove suda više od 100.000 dinara. U tom pismu pominjala je ukradene ogrlice koje Ceca navodno nije vratila, da je zbog Arkana bila satanizovana u medijima, da se Ražnatovićka kur*ila ubicama, a pominjala je i decu svoje ljute rivalke.

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...