BOLOVI SU BILI NEPODNOŠLJIVI, ALI ONA NIJE ODUSTAJALA! SLAVILA BI 73 DA JE SMRT NIJE ODNELA! Brat pokojne kraljice južnog melosa neutešan: Ostao sam SAM!
Foto: Printscreen

TUGA KOJA NE JENJAVA

BOLOVI SU BILI NEPODNOŠLJIVI, ALI ONA NIJE ODUSTAJALA! SLAVILA BI 73 DA JE SMRT NIJE ODNELA! Brat pokojne kraljice južnog melosa neutešan: Ostao sam SAM!

Stars -

Usnija Redžepova preminula je 1. oktobra 2015. Tri godine bolovala je od raka pluća, a želja koja je nije napuštala bila je da ozdravi i ponovo stane na noge. Uprkos nepodnošljivim bolovima pevačica se hrabro borila do samog kraja.

"Ne puštajte me, ostanite sa mnom. Umirem! Gotova sam! Borim se koliko mogu, hoću da ozdravim", rekla je tada Usnija za Kurir, ali je opet skupila snagu da nastavi: Svakodnevno se mučim s bolovima i teško dišem. Stanje mi se mnogo pogoršalo. Ležim u krevetu, jedva uspevam da sedim. Pokušala sam da ustanem kako bih prošetala, ali ne mogu se osloniti na noge. Dosta sam smršala, kao da nisam ja, ljudi me čak i ne prepoznaju. Pijem samo vodu, nemam snage ni da jedem", bile su Usnijine reči.

U jednom od najskorijih pojavljivanja u javnosti, njen brat priznao je da je i godinama nakon njene smrti neutešan. Na sam spomen sestrinog imena, Rešet se rasplače. Duboko pogođen porodičnom tragedijom, ističe kako je u poslednjih nekoliko godina ostao sasvim sam. Pokazujući na grobna mesta braće, njihovih žena, pa i sestre Usnije u jednoj emisiji, sa velikom tugom u glasu izustio je samo:

"Ostao sam samo ja".

foto: Printscreen

Usnija bi danas proslavljala 73. Bila je jedna od retkih koja može da se pohvali bogatom diskografijom i hitovima kao što su "Rasule se kose moje", "O, pesmo moja", "Ja sa juga, ti sa severa"... Takođe, ostala je upamćena kao čuvena Koštana - lik iz romana Bore Stankovića koji je dugo igrala na Velikoj sceni Narodnog pozorišta u Beogradu. Sahranjena je u Skoplju.

foto: Printscreen

Kurir.rs/Foto: Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja