Najnovije vesti

POSLE 2 BRAKA I VELIKE ŽIVOTNE TRAGEDIJE STANUJE U CENTRU SRPSKE PRESTONICE SA 2 PSA, MAČKOM I GOLUBOM: Aleksandra Janković svaki dan započinje molitvom u društvu svojih ljubimaca, a za to ima POSEBNO MESTO!
Foto: Dragan Kadić

OTKRIVAMO

POSLE 2 BRAKA I VELIKE ŽIVOTNE TRAGEDIJE STANUJE U CENTRU SRPSKE PRESTONICE SA 2 PSA, MAČKOM I GOLUBOM: Aleksandra Janković svaki dan započinje molitvom u društvu svojih ljubimaca, a za to ima POSEBNO MESTO!

Stars

Aleksandra Janković decenijama stanuje u centru Beograda. Bivša voditeljka i psiholog odrasla je, pak, u naselju Šumice gde stanuju njeni roditelji. Međutim, njen svet sada je smešten na poslednjem spratu jedne višespratnice i u njemu je udomila čak četiri životinje - dva psa, mačku i goluba koji su, kako priznaje, sav njen svet.

Iza sebe ima dva braka, ali je trenutno sama. Njena ćerka Ana tragično je nastradala u 16. godini života, ali se Aleksandra sa tim bolom nosi. Ima veliki broj prijatelja, a njena oaza mira je njen dom.

"Ne putujem na zimovanja i letovanja, ali ne žalim. Moj svet su ove životinje iako imam dobar socijalni život i družim se sa ljudima mimo svoja četiri zida. Dešava mi se da se ljudi čude što moji psi nisu rasni, ali njima umem da odgovorim da ja imam dovoljno dobar pedigre da mi nisu potrebne kuca ili maca sa poznatim poreklom i rodoslovom. Bela i Mala su moji psi koje podjednako volim, a mačka mi se uvukla pod kožu iako sam mislila da posle prethodne mačke koju sam imala neću više uzimati mačke", ispričala je Aleksandra.

foto: Damir Dervišagić

"Ptica Gugi je neverovatan golub koji nije želeo da odleti iako sam mu ponudila slobodu nakon što sam ga oporavila od povrede koju je imao kao ulov prethodne mačke. To je verovatno jedini golub koji se ljulja na ljuljasci i voli svoj kavez zbog igračaka. Međutim, on je često van kaveza i leti po kući i družimo se svi zajedno, u šta malo ko veruje dok ne vidi. Kad dođu gosti, ptica mora u kavezu da bude jer bi nastradale sve šolje, čaše i ostalo posluženje", otkriva ona.

"Mačka se zove Mrvica jer je tako izgledala kada je došla, al ko zna koliko će još da poraste. Ona se svima uvukla pod kožu, a u svakoj prostoriji ima svoje krevete i može da boravi gde god poželi. Zbog nje sam podigla kredit da bih zastaklila prostranu terasu, tako da imam običaj da kažem da je moja Mrvica najskuplja mačka u Beogradu".

foto: Damir Dervišagić

Aleksandra je danas rukovidilac odseka za sprečavanje zlostavljanja na radu, a da je okrenuta religiji govore ikone koje su svuda po stanu.

"Iznad klavira, kojeg se Mrvica jedino plaši u kući, nalazi se moj duhovni zid ispred kojeg započinjem svaki dan sa molitvama. Tu je i biblioteka sa crkvenom literaturom, a na više mesta imam svetog Georgija, zaštitnika moje porodice", ističe Jankovićeva, koja kaže da ne teži braku kao načinu vezivanja za partnera.

"Kod mene muškarac nema šanse ako ne voli životinje. Gde bismo se viđali. Ne, nikako ne bih mogla da budem sa takvim čovekom", izričita je ona.

Inače, preko posla u medijima, gde je bila televizijski voditelj, Aleksandra je upoznala i Cecu Ražnatović, sa kojom gaji iskreno prijateljstvo. Jedna drugu, kako kaže, uvek hrabre u teškim momentima.

"Slušala sam album 'Igračka samoće' i užasno sam se rastužila i pozvala sam Cecu. Rekla sam joj: 'Ja sam očajna i ne prestajem da plačem'. Ona mi je rekla: 'Baci to odmah. Ja se isto tako osećam kad to slušam'. Eto, to govori da je Ceca operisana od sujete i jedna dobra duša", otkrila je ona.

foto: Damir Dervišagić

Kurir.rs/Blic/Foto: Dragan Kadić

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...