CEO KRČEDIN KUKA! ŠABANOVE KOMŠIJE OTKRILE KAKAV JE BIO POKOJNI PEVAČ: Nikada nadmen, voleo je da gleda u reku i peva za svoju dušu... Evo sa kim je često pravio žurke
Foto: Ana Paunković

POTRESENI ZBOG SMRTI LEGENDE

CEO KRČEDIN KUKA! ŠABANOVE KOMŠIJE OTKRILE KAKAV JE BIO POKOJNI PEVAČ: Nikada nadmen, voleo je da gleda u reku i peva za svoju dušu... Evo sa kim je često pravio žurke

Stars -

Šaban Šaulić najviše na svetu voleo je svoju porodicu i muziku, a onda i ribolov u Krčedinu, čemu je bio posvećen poslednje dve decenije.

Vikendica na samoj peščanoj obali Dunava bila je njegova oaza mira, gde je boravio po sedam meseci godišnje. Iako njegova supruga Gordana i deca Sanela, Ilda i Mihajlo nisu pristalice života na selu, kralj narodne muzike upravo je na tom mestu pronalazio svoje utočište i beg od estrade.

foto: Zorana Jevtić, Damir Dervišagić

Ekipa Kurira juče je posetila naselje u Sremskom okrugu i zatekla rešetke i katance na vratima i prozorima folkerove kuće. Nigde nikoga, pusto i tmurno. Čak ni njegovog čamca nije bilo, a i roštilj je bio pokriven najlonom. U jednom trenutku naišao je Šaulićev komšija.

- Nema Šabana. Umro je - rekao je njegov drugi komšija Petar Vasić i nastavio da hvali kralja narodne muzike.

- Bio je dobar čovek. Svi ga hvale. Voleo je da peca i stalno je bio na Dunavu. Viđao sam ga često. Nekada je dolazio u jutarnjim satima da bi bio u ribolovu, da bi se zatim uveče vraćao kući u Beograd. Imao je veliki čamac. Pevači su se okupljali kod njega, pevali, slušali muziku. Ovde sam oko dve godine, a pre nego što sam napravio kuću znao sam da je on tu. Nismo bili ekstra dobri, ali poznavali smo se. To mi je bilo dovoljno da shvatim da su pecanje i priroda njegov život i da mu je Krčedin bio oaza sreće. Pogledajte ovaj Dunav kako je pust, kao i sve okolo. Plače Dunav, plače Krčedin za čovekom, domaćinom i legendarnim pevačem - kaže komšija.

foto: Damir Dervišagić

U prolazu jedna gospođa prokomentarisala je poznanstvo sa legendarnim pevačem.

- Čuvao je čamac kao oči u glavi. Često ih je menjao, a poslednji je nazvao po svojim unucima „Luka, Una, Ema“. Živeo je za pecanje. Leti je brodić uvek bio tu, dok je zimi bio garažiran. Krčedin više neće biti isti, otišao je najbolji pecaroš - kaže jedna Šabanova komšinica.

foto: Ana Paunković

Da je Šaulić obožavao pecanje, reku i prirodu, potvrđuje činjenica da nikada nije voleo da letuje na egzotičnim destinacijama, na koje je odlazio samo da bi udovoljio Goci.

Da je Šaulić obožavao pecanje, reku i prirodu, potvrđuje činjenica da nikada nije voleo da letuje na egzotičnim destinacijama, na koje je odlazio samo da bi udovoljio Goci.

- Ne volim ja to! Kakva letovanja, kakvo more, tamo sam se samo smarao. Turci su jednom hteli da me otruju hranom koju su spremali. Išao sam samo da učinim Goci, jer ona to voli - pričao je Šaban i dodao kako je voleo da ugosti ljude u vikendici:

foto: Sonja Spasić

- Spremim im ribu, ručaju, budu dva-tri sata i odu. Nisam veliki stručnjak za ribu. To je Miša barba, moj komšija. Kad se pravi čorba, ja tada seckam luk. Idemo preko na pecanje, pojavi se smuđ, bela riba, nju najviše volim.

Omiljeno mesto

U OVOJ KAFANI SE ŠABAN VESELIO!

foto: Sonja Spasić, Dragana Udovičić

Šaban Šaulić obožavao je kafanu, a najviše je voleo jednu u Krčedinu, koja se nalazi na samo 100 metara od njegove vikendice. Kad god je bio u svom ribarskom naselju, svakodnevno je odlazio na riblju čorbu, a voleo je i domaću rakiju.

Kurir.rs /Marija Dejanović/Foto: Ana Paunković

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track