DUDIĆ OPET ZAVRŠIO U BOLNICI: Hasanu pozlilo kad je video Šabanovu umrilicu
Foto: Vladimir Šporčić, Dragan Kadić

Kolaps

DUDIĆ OPET ZAVRŠIO U BOLNICI: Hasanu pozlilo kad je video Šabanovu umrilicu

Stars -

Hasanu Dudiću pozlilo je u utorak, kada je došao ispred kuće Šabana Šaulića i na kapiju ugledao umrlicu tragično nastradalog pevača. Njemu se stanje toliko pogoršalo da je završio u Hitnoj pomoći, gde je dobio injekciju i infuziju.

Otkako je saznao da je njegov brat od rođene tetke poginuo u saobraćajnoj nesreći u Nemačkoj, kompozitor i pevač nikako ne može da se oporavi od šoka i bola. Prva dva dana je proveo u stanu na Novom Beogradu, jer se zdravstveno loše osećao. Imao je probleme s visokom krvnim pritiskom, pa ga je sin Miki dva puta vodio u bolnicu. Ipak, kako nam je rekao kad smo ga pozvali, najgore se osećao kad je ugledao umrlicu pokojnog Šabana na kapiji njegove kuće na Dedinju.

foto: Ana Paunković

- Nisam imao snage da odem prva dva dana u Šabanovu kuću, bio sam potpuno slomljen od tuge za njim. Verujte mi da se mnogo loše osećam. Tek u utorak sam skupio snagu da odem da izjavim saučešće snaji Goci i bratanici Ildi, znam da im je jako teško i da im znači podrška u ovom momentu. Međutim, čim sam došao pred Šabanovu kuću i video njegovu umrlicu na kapiji, opet sam se slomio i nisam mogao da izdržim, počeo sam da plačem. Umesto da im dođem na veselje, ja se opraštam od njega - kaže Dudić plačući i dodaje:

foto: Ana Paunković

- Imam problem s visokim pritiskom, to me često muči, a posebno kad se iznerviram ili kada su ovakve stresne situacije. Dok sam još bio u Šabanovoj kući, osetio sam glavobolju, znao sam da je pritisak, pa sam zamolio prijatelja da me odveze u Hitnu. Tamo su mi rekli da sam kolabirao, dali mi injekciju i infuziju, pa sam onda otišao kući. Tri puta mi je pozlilo od kada sam čuo da je moj brat poginuo, ne znam kako ću podneti ovu situaciju - priča Hasan. Sahranili ga umesto brata

Dodatni stres za Dudića usledio je i u utorak kasno uveče, kada su ga pozvali sin i unuci, zabrinuti jer je jedna lokalna televizija objavila da je on umro. Tokom večeri je emitovano pet njegovih pesama s napomenom "In memoriam" (u sećanju) jer su zaposleni s te TV stanice verovatno pomešali Hasana i Šabana:

foto: Printscreen

- Ne bih se ja toliko potresao da me unuci nisu zvali i plakali na telefon. Oni su još mali, uplašili su se za mene. Morao sam da im objašnjavam da je to greška, da je deda živ i zdrav.

foto: Printscreen

Tokom noći sam dobio preko sto poziva zbog toga, valjda se pročulo. Ne mogu da shvatim da neko može da napravi toliku grešku i da ljudima nanosi bol i štetu, a da ne podnese nikakve posledice. Nisu se čak ni izvinili svojim gledaocima, kakav je to neprofesionalizam.

Ivan Ercegovčević/ foto: Vladimir Šporčić, Dragan Kadić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track