POSLEDNJI OPROŠTAJ OD ŠABANA ŠAULIĆA: Kralj narodne muzike sahranjen u crnom kovčegu! NEMA KO NIJE SUZU PUSTIO (KURIR TV)
Foto: Vladimir Šporčić

Komemoracija kralju muzike u 11 sati, sahrana u 15

POSLEDNJI OPROŠTAJ OD ŠABANA ŠAULIĆA: Kralj narodne muzike sahranjen u crnom kovčegu! NEMA KO NIJE SUZU PUSTIO (KURIR TV)

Stars -

Kralj narodne muzike Šaban Šaulić, koji je poginuo u nedelju, 17. februara, biće sahranjen danas u 15 sati u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju, a u 11 sati održan je komemorativni skup u svečanoj sali Skupštine grada Beograda. Njegovo telo dopremljeno je avionom sinoć iz Nemačke.

15.15 - Kralj narodne muzike sahranjen je u crnom kovčegu uz zvuke pesme "Ne plači draga". Harmonikaš Mirko Kodić osvirao je najtužniju pesmu, koju je Šaban napisao za svoju suprugu, kojoj je pozlilo kada su izneli kovčeg iz kapele.

1 / 4 Foto: Damir Dervišagić

15.00 - Udovica Goca Šaulić iz kapele sva uplakana i jecajući pridržavali su sin Mihajlo i snaja Danijela.

foto: Marija Dejanović

14.46 - Povorka s kovčegom Šabana Šaulića krenula je u njegovu večnu kuću, a kiša pada kao iz kabla.

1 / 14 Foto: Sonja Spasić

14.31 - Koliko je sveta došlo da isprati Šabana da je ulaz na groblje blokirano.

14.25 - Stigao je i venac porodice Kerić, koji sutra sahranjuju Mirsada Kerića, Šabanovog muzičara, koji je zajedno sa kraljem narodne muzike izgubio život u stravičnoj nesreći u Nemačkoj. Više o tome pročitajte OVDE.

1 / 7 Foto: Jelena Stuparušić

14.02 - Na sahranu je došao i vanbračni sin Šabana Šaulića. Više o tome možete da pročitate OVDE

1 / 8 Foto: Damir Dervišagić

13.46 - Supruga Gordana, ćerke Ilda i Sanela kao i sin Mihajlo, neutešni su zbog odlaska jednog od najboljih pevača na ovim prostorima.

Sahranu možete da pratite OVDE

1 / 8 Foto: Vladimir Šporčić

13.24 - Ispred kapele na Novom groblju gde će danas biti sahranjen kralj narodne muzike Šaban Šaulić upravo je stigla porodica koja prima saučešća od prijatelja, poštovalaca Šabanove muzike i kolega.

1 / 5 Foto: Vladimir Šporčić

11.47 - Potresna komemoracija održana u Skupštini grada Beograda završena je. Salom su se prolamali jecaji prisutnih. Porodica je skrhana polom jedva smogla snage da sluša govore pevačevih prijatelja.

11.36 - Zorica Brunclik, Dragiša Golubović, Rade Vučković održali su govor na komemoraciji Šabanu Šauliću. Kuma Zorica se slomila, sve vreme je plakala i jecajući se oprostila od kuma. Udovica Goca i ćerke Ilda i Sanela kada su čule Šabanov glas nisu mogle da se suzdrže.

1 / 10 Foto: Vladimir Šporčić

11.16 - U salu je stigala porodica Šaulić, udovica Goca jedva je došla do mesta, gde su je dočekali kuma Zorica i Svetlana Ceca Ražnatović. Posle govora predsednika Saveza estradnih umetnika Dragiša Golumović, tad je minut ćutanja za Šabana Šaulića.

10.53 - Svečana sala u Skupštini grada je mala za sve koji žele da prisustvuju komemoraciji kralja narodne muzike. Niko u sali nije mogao da ostane tvrda srca, plakali su svi za kraljem. Komemoraciju možete da pratite OVDE.

1 / 19 Foto: Sonja Spasić

10.31 - U Skupštini grada, gde se održava komemoracija pokojnom Šabanu Šauliću, već su pristigli kumovi Zorica Brunclik i Kemiš, Dajana Ildina, Sneki, Hasan Duduć, Dragana Mirković, Beki Bekić, Sverlana Ceca Ražnatović, Ana Bekuta, ...

1 / 9 Foto: Damir Dervišagić

10.17 - Porodica Šaulić, udovica Goca, pod ruku sa unukom Lukom, krenuli su na komemoraciju svom voljenom suprugu, ocu i dedi.

1 / 9 Foto: Vladimir Šporčić

10.04 - Sanela, Bata Mirković i unuk Luka stigli su u kuću žalosti, odakle će krenuti svi zajedno na komemoraciju.

1 / 4 Foto: Vladimir Šporčić

9.57 - U porodični dom na Dedinju stigla ćerka Ilda Šaulić sa suprugom Bojana Vučkovićem. Ilda, koja je bila Šabanova mezimica, skrhana bolom ušla je u kuću.

1 / 3 Foto: Vladimir Šporčić

9.47 - Među prvima u dom žalosti stigla je Ildina venčana kuma Dajana Paunović.

foto: Vladimir Šporčić

9.35 - Ispred kuće Šabana Šaulića od rane zore je bilo mirno. Oko pola deset je iz kuće izašao njegov prijatelj koji je uvek bio s njim i koji ga je uglavnom vozio na nastupe. Oni su čekali ljude koji su im doneli kišobrane.

1 / 4 Foto: Vladimir Šporčić
foto: westfalen-blatt.de, Vladimir Šporčić
foto: Vlada Šporčić

Telo pevača narodne muzike Šabana Šaulića stiglo je avionom kasno sinoć, a Mihajlo Šaulić i Bata Mirković dopratili su telo poginulog pevača narodne muzike do Novog groblja. Posmrtni ostaci pevača biće u kapeli do sahrane.

Podsetimo, kralj narodne muzike Šaban Šaulić nastradao je nedelju, 17. februara, u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila kada se vraćao sa nastupa u Nemačkoj. automobil u kom je bio pevač, zakucao vozač koji je bio u alkoholisanom stanju i bez vozačke dozvole.

Kurir.rs/Lj.S/N.M/PDV/Foto Damir Dervišagić/Vladimir Šporčić/Sonja Spasić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track