GOCA ŠAULIĆ DONELA ODLUKU: Uz ovu pretužnu pesmu biće sahranjen KRALJ NARODNE MUZIKE! A Šaban je tek pre 4 meseca otkrio KAKO JE NASTALA  (VIDEO)
Foto: Nemanja Nikolić

Poslednji ispraćaj kralju pesme

GOCA ŠAULIĆ DONELA ODLUKU: Uz ovu pretužnu pesmu biće sahranjen KRALJ NARODNE MUZIKE! A Šaban je tek pre 4 meseca otkrio KAKO JE NASTALA (VIDEO)

Stars -

Neutešna udovica Gordana Šaulić angažovala je orkestar koji će danas na Novom groblju u Beogradu poslednji put zasvirati za njenog Šabana.

Legendarni pevač, kralj narodne muzike, najveći Šaban Šaulić biće sahranjen danas u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu, i to uz zvuke svoje pesme "Ne plači, dušo".

Njegova supruga Goca odlučila je da svog voljenog supruga isprati uz stihove koje je on njoj posvetio još davne 1984. godine, kada je usred noći došao sa prijateljima pijan u njihov dom. Šaulić je samo četiri meseca pred smrt javno otkrio kako je nastala ova pesma:

- Jedno jutro sam došao kući sa ekipom dosta pijanih drugara. Bolje da kažem da smo bili pod gasom, lepše zvuči. Tamo sam bio napadnut od strane supruge Gordane jer smo upali kao "indijanci". Pitala me je šta to radim, zašto upadamo u kuću pijani, i svašta mi je tu izgovorila - rekao je Šaban prilikom jednog od svojih poslednjih gostovanja u emisiji "Balkanskom ulicom".

Svestan da je kriv, Šaban se dosetio kako da odobrovolji besnu suprugu, pa joj je u svom maniru zapevao i to numeru koju je smislio u trenutku::

- Ne znam kako, ali tako se namestilo, život to postavi. Ja počnem da joj pevam iz glave "Ne plači, dušo, ja ću ti doći, po ponoći". Počeo sam pesmu delom u kom joj pevam da je moja draga svaku noć sama u suzama. Ja nju sve razumem, ali društvo me zove na čašu vina. Ipak, na kraju joj poručujem da ću po ponoći doći kući i da mi spremi jastuk i svoje lice. Jako lepa, emotivna i od srca ispevana pesma u jednom dahu za moju Gocu.

Numera je u tom izvornom obliku kasnije i snimljena, i postigla je veliki uspeh, na šta je posebno bila ponosno Šaulićeva žena.

foto: Dragana Udovičić

Em što je pesma baš zaživela kod publike, mnogo nekih grupa je snimilo tu numeru. Ja sam Goci u šali posle rekao: "Eto, bila si ljuta što sam došao pijan kući, a vidiš kakva pesma je ispala. Mi smo morali kući da dođemo jer su sve kafane bile zatvorene."

Porodica Šaulić je angažovala orkestar koji će ovu numeru zasvirati danas na Novom groblju. Pre toga će biti održana komemoracija u Skupštini grada Beograda, na kojoj će govoriti njegova kuma Zorica Brunclik, dugogodišnji portparol i prijatelj porodice Šaulić Goran Jovanović, kompozitor i tekstopisac Rade Vučković i predsednik Udruženja estradnih umetnika Srbije Dragiša Golubović.

Ne plači, dušo Moja je draga svaku noć sama, svaku noć sama u suzama.

Ne plači, dušo, ja ću ti doći, ja ću ti doći po ponoći.

Društvo me zove na čašu vina, na čašu vina, o jedina. Spremi mi jastuk i belo lice, i belo lice, lepotice.

Kurir.rs/Informer

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track