SAHRANJEN ŠABAN ŠAULIĆ! MASA LILA SUZE UZ HARMONIKU, DECA SMIRIVALA GOCU: Šabanova udovica JECALA nad grobom, ćerke bacile na kovčeg BELE RUŽE! Balkan se oprostio od KRALJA (KURIR TV)
Foto: Kurir

TUGA

SAHRANJEN ŠABAN ŠAULIĆ! MASA LILA SUZE UZ HARMONIKU, DECA SMIRIVALA GOCU: Šabanova udovica JECALA nad grobom, ćerke bacile na kovčeg BELE RUŽE! Balkan se oprostio od KRALJA (KURIR TV)

Stars -

Veliki broj kolega, javnih ličnosti, ali i običnih građana došao je na sahranu pevača Šabana Šaulića na Novom groblju.

1 / 5 Foto: Vladimir Šporčić

Ispraćaj na večni počinak počeo je u 15 sati, a pevač je sahranjen u Aleji zaslužnih građana, gde je bilo oko 7.000 ljudi.

"Dokle god je njegove muzike, on će živeti sa nama. Maksimalno vam hvala što ste došli da ispratite našeg kralja, muža, oca, kuma, dedu... Želim da vam se zahvalim, svima koji ste došli, vi ste proveli više vremena sa njim, možda ste ga i bolje znali. Moj otac danas nije otišao, dok je god njegove muzike, on će živeti sa nama. Pozivam vas na kolektivni ručak. Neka mu je večna slava", održao je govor na sahrani Šabanov sin Mihajlo.

foto: Damir Dervišagić
1 / 43 Foto: Vladimir Šporčić

Svi pokušavaju da se probiju do rake, a Goca je i dalje vidno uznemirena dotakla Šabanov grob, koji su potom spustili u zemlju, dok su njene ćerke na kovčeg bacile bele ruže.

foto: Vladimir Šporčić

Počela je pesma "Ne plači, dušo", koju je na harmonici odsvirao Mirko Kodić sa Aleksandrom Sofronijevićem u Šabanovu čast.

1 / 11 Foto: Damir Dervišagić

Gocu Šaulić deca Mihajlo i njegova vernica drže kako ne bi pala, jer je u veoma lošem stanju. Ipak, udovica se potrudila da hoda, pa je rekla: "Mogu, mogu" i nastavila da hoda sa decom za kolima. Bata Mirković je bio uz nju takođe.

foto: Marija Dejanović

"Ne postoje reči da ublaže tugu, ali je on svojim životom i radom dirnuo toliko ljudi. U ime porodice, želim da vam izrazim veliku zahvalnost. Sada vas molim da u miru poslednji put ispratimo našeg Šabana", rekao je Šabanov PR Goran Jovanović, a sanduk pevača unet je u kola.

1 / 18 Foto: Sonja Spasić

Oko rake se već skupio veliki broj ljudi, svi pokušavaju da se probiju kako bi se oprostili od pokojnog Šaulića. Stigla je i pevačica Ceca Ražnatović u pratnji sestre Lidije, kao i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić.

Sestra Šabana Šaulića, Sarajka Cakić stigla je na groblje, a drugi su pokušavali da je smire. Ona je sve vreme plakala i govorila jedno.

1 / 5 Foto: Vladimir Šporčić
foto: Vladimir Šporčić

"Samo da vidim gde je moja duša", govorila je Sarajka kroz suze i pokušavala da dođe do groba.

1 / 15 Foto: Vladimir Šporčić

Aca Lukas na groblje je doveo pevača Darka Lazića, koji hoda na štakama, a kolega mu pomaže.

foto: Sonja Spasić

Ulaz na groblje je skoro blokiran, zbog mase građana koji su se okupili kako bi prisustvovali Šabanovoj sahrani.

Sanja Maletić i Dara Bubamara stigle su na Novo groblje, na poslednji ispraćaj.

foto: Kurir venac

Od Šabana Šaulića oprostila se i redakcija Kurira, čiji se novinari nalaze na poslednjem ispraćaju Šabanu.

"Šabana ću pamtiti po smirenosti, dobroti, svi znaju koliko je veliki, pa čak i Bog, nije malo provesti pola veka zajedno", rekao Rade Vučković ispred kapele.

1 / 19 Foto: Damir Dervišagić

"Njegov prvi nastup u Parizu je bio nesvakidašnji, kada je on zapevao sedamdesetih godina svi smo istrčali. samo da vidimo ko peva i šta se dešava", prisetila se Nada Obrić vremena kada je pevala sa Šabanom.

Milan Dinčić Dinča, Goca Božinovska, Karamela, glumac Milan Vasić, Vesna Zmijanac, Zlata Petrović, Nada Obrić, Filip Živojinović, Verica Šerifović, Snežana Babić Sneki, Goca Lazarević i Šemsa Suljaković takođe su stigli da se poslednji put oproste sa pokojnim Šabanom ispred kapele na Novom groblju.

1 / 33 Foto: Sonja Spasić
foto: Sonja Spasić

Šabanov vanbračni sin i najstariji sin Robert Šaulić došao je ispraćaj, a njega je dobio pre nego što je upoznao suprugu Gocu. On je nemo stajao pored kapije, među masom, trudeći se da ostane neprimetan.

1 / 27 Foto: Printscreen Kurir TV
foto: Jelena Stuparušić

Pevač Aco Pejović prvi je došao na ispraćaj Šabanu Šauliću, a potom i Vera Matović sa suprugom.

Podsetimo, Šaban Šaulić je poginuo u nedelju 17. februara posle teške saobraćajne nesreće u Nemačkoj, kada se vraćao sa nastupa. On je u bolnici umro posle komplikacija sa srčanom aortom, a preminuo je i njegov vozač Mirsad Kerić, sa kojim je Šaban dugo sarađivao.

Kurir.rs, Foto: Nebojša Mandić, Dragana Udovičić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track