ŠOK INTERVJU! SRPSKI NOVINAR OTKRIO SVE TAJNE ESTRADE: Koji pevači su bili narkomani, ko je izgubio MILIONE NA KOCKI! O Šabanu, Oliveru, Bori Čorbi...
Foto: Printscreen YouTube

DRAŠKO AĆIMOVIĆ BEZ DLAKE NA JEZIKU

ŠOK INTERVJU! SRPSKI NOVINAR OTKRIO SVE TAJNE ESTRADE: Koji pevači su bili narkomani, ko je izgubio MILIONE NA KOCKI! O Šabanu, Oliveru, Bori Čorbi...

Stars -

Novinar i publicista Draško Aćimović odlučio je da bez dlake na jeziku razotkrije srpsku estradnu scenu.

On je na TV Ras pričao o Šabanu Šauliću, Mirku Kodiću, Oliveru Dragojeviću...

NAJVEĆI DŽEKOVI NA ESTRADI

Neke 1981 sedeli smo Šaban Šaulić ja i još neki u jednom od tada najpoznatijih klubova... Zima bila, minus 10 ulazi neki ciga srednjih godina i prilazi Šabanu.

- Šta ćeš da popiješ?, upitao ga je Šaban.

- Pivo...

- Hoćeš da ti uzmem odmah 5 piva?

- Ma sad ću samo dva...A jel mogu i neko da ponesem?

- Možeš naravno...

Tad su bile u modi one postavljene kožne jaklne. On je skoro novu jaknu svoju skinuo i dao mu, obukao ga... Ovaj skočio da ga ljubi i grli.

Pokojni Novica Urošević čuveni hit mejker je bio široke ruke, nikad nije dozvoljavao da neko plati račun u kafani kad je on tu. Jednom je otišao do zlatare, kupio prsten i doneo ga i poklonio kelnerici. Žena kad se srušila nije.

E i još jedan pevač je bio, ali sad nema te pare, to je Šabanov brat - Hasan Dudić. On kad je imao para svi su imali. E i Milić Vukašinović... Koliko je on samo para ostavio u nekadašnjoj Dugi...

KO SU BILI PRAVI HITMEJKERI

U to vreme su autori, koji su pisali pesme, su bili mnogo više cenjeni nego danas. I mnogo su više bili cenjeni nego u narodnoj muzici. U zabanoj ste malo imali kantautora. Najveći su bili Arsen Dedić, Đorđe Balašević i Kemal Monteno.

foto: Printscreen YouTube

Novica Urošević je stvorio Draganu Mirković, prvi hit je dao Zorici Brunclik... Posle su njegove pesme snimali Zorica Marković, Mitar Mirić, Nada Topčagić...

KOCKA I DROGA NAJGORI POROCI

Među velikim hitmejkerima je i Dragan Aleksandrić koji je još živ... On je mnogo toga uradio. Bio je šef i vojnog orkestra, imao kuće, bio milioner... I sve što je imao izgubio je od kocke.

I Mirko Kodić je mnogo izgubio na kocki. I Lepa Lukić je gubila ali ne toliko. A koliko je samo Aca Lukas izgubio na kocki. Valjda se izvukao iz narkomanije...

Znam da je Viktorija bila narkomanka. Ali se izlečila, izvukla se.

TOMU ZDRAVKOVIĆA SVI VOLE

Svi vole Tomu Zdravkovića. Ali Toma ne bi mogao da prođe u nekom Čačku ili nekom selu gde peva Vera Matović.

Svi slušaju Tomu ali on ne prolazi gde su selendre i šabački vašari. Tu slušaju neke druge pevače.

OLIVER KO PREKO ONE STVARI

Oliver Dragojević me je vrlo neprijateljski primio jednom kad smo radili intervju.

foto: Printscreen YouTube

Preko one stvari je pričao sa mnom... Nije mi bilo jasno što.

Tad sam posmislio da ovaj nas iz Srbije ne voli. A da mu nije bilo Beograda i Molitve za Magdalenu ne bi mu bilo uspeha.

SLOM KVALITETNE NOVOKOMPONOVANE NARODNE MUZIKE

To se pre svega desilo sa dolaskom "Južnog vetra". Tada se pojavio što bi rekao Staniša Stošić turban folk... Nije to zvao turbo nego turban folk.

E sad malo ljudi zna da je Mile Bas koji je izmislio "Južni vetar" napisao jednu od najpoznatijih balada "Sačuvaj tajnu ljubavi moja..."

O JALI, RASTI I MARIJI MIHAJLOVIĆ

Danas svako može da snimi ako ima para. Marija Mihajlović, sjajna pevačica, otpevala je prateće vokale za 80 odsto estrade. Voli da popije, voli da klopa i peva umesto drugih.

Meni je nepojmljivo da neki Rasta i neki Jala i ostali drže koncert u Areni meni je to nepojmljivo. Na Tašmajdanu 12.000... Meni je to nezamislivo.

BORA POSTAO SLOVENAC

Boru Čorbu znam još kad je počinjao pa kad nije imao kintu i onda čekao ispred Šumatovca da ga neko časti vinjakom.

foto: Printscreen YouTube

On je genije ali sad mi malo smeta jer postade odjednom veliki Slovenac a pisao da su bečki kočijaši. Toliko se zaljubio u tu Slovenku, dobio je i državljanstvo.

KO JE KOME POMOGAO SA ESTRADE

Menadžer Raka Marić je Miliću Vukašinoviću platio lečenje od alkohola i to me je oduševilo.

Kurir.rs/Priredio: P.L./Foto: Youtube

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track