BAJAGA PIŠE PESMU ZA JASNU GOSPIĆ! PEVAČICI SE KONAČNO OSTVARILA ŽELJA: A evo ko je još pomogao da do SARADNJE DECENIJE DOĐE! (FOTO)
Foto: Printscreen

Otkrivamo

BAJAGA PIŠE PESMU ZA JASNU GOSPIĆ! PEVAČICI SE KONAČNO OSTVARILA ŽELJA: A evo ko je još pomogao da do SARADNJE DECENIJE DOĐE! (FOTO)

Stars -

Momčilo Bajagić Bajaga i Jasna Gospić družili su se nakon njegovog koncerta u Pragu, kada je dogovorena i velika saradnja. Pevačina dugogodišnja želja da joj upravo Momčilo napiše pesmu, dobila je pozitivan odgovor.

- Ispuniće mi se želja da Bajaga komponuje pesmu za mene. Sve se događa u pravo vreme i sada je pravi trenutak za takvu saradnju. Kroz Bajagine pesme osetila sam njegovu posebnu senzibilnost i jedva čekam da je sa Bajagom podelim kroz pesmu napisanu za mene. Do saradnje dođe kada se ljudi po nečemu prepoznaju, kada shvate da su po nečemu bliski, a najvažnija je podudarnost duša i način na koji doživljavamo život i ljude. Muzika je eterična, ona nije zanat ni roba, a, ako jeste, onda su to promašaji. Bajaga je čovek kojem se divim. Neko ko piše takve tekstove i komponuje takve pesme sigurno nije osoba koja se kreće i živi po površini života. Sposobnost da kaže ono što oseća jednostavnim rečima i u sažetoj formi koja se mora prilagoditi muzičkoj matrici je veliko umeće. Često kada želimo nešto da kažemo, rečenicu počnemo sa "ne znam kako da ti objasnim", čini nam se komplikovano i mislimo da nas druga strana neće shvatiti. Upravo to komplikovano Bajaga sroči u nekoliko "ubitačnih" stihova, objasni nam najjače emocije kroz nekoliko divno ukomponovanih reči. epota je definitivno u jednostavnosti - izjavila je Jasna Gospić.

Jasna je velike zasluge za ovu buduću saradnju pripisala Vesi i Ganetu.

- Zahvaljujući ovoj dvojici zanesenjaka, Vesi i Ganetu, na pomolu je jedna divna saradnja između Bajage i mene. Veso Đorem je nepopravljivi jugonostalgičar, svedok jednog divnog vremena u kojem su nastajale toliko dobre stvari da, evo i danas traju. Puno je toga što je Veso uradio na promociji jugoslovenske umetnosti, od prevođenja knjiga naših istaknutih pisaca na češki, preko mnogobrojnih izložbi naših slikara, niza fantastičnih koncerata... Njegova desna ruka je supruga Tijana, žena kojoj se divim i koju beskrajno poštujem - priznala je ushićena Gospićeva.

foto: Pritnscreen

Gane Pecikoza je njen dugogodišnji prijatelj, a njihovo drugarstvo je bezuslovno, kako je sama izjavila. On je takođe zaslužan što je do saradnje sa Bajagom došlo.

- Gane je uvek tu za mene, kao i ja za njega. Svi znaju koliko je uspešan. Stvorio je mnoge bendove, a ni danas mu nije teško da otkriva nove, prave talente i pomaže im da se ostvare. Prekrasni Dušan Svilar je Ganetov štićenik i mislim da će postati velika zvezda. Bio je zaista divno osveženje na mom beogradskom koncertu. Gane mi je mnogo puta pomogao, od svojih prijatelja je stvorio i moje prijatelje i saradnike, poput Sergeja Ćetkovića i njegove supruge Tine, organizovao je moj koncert u Beogradu, a sada je doprineo da dođe do saradnje sa Bajagom - zaključuje Gospić.

Kurir.rs, Hajat / Foto: Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja