Najnovije vesti

TOŠIĆ OTKRIO ZAŠTO JE OSTAO U BEOGRADU: Plašim se da Jelena nešto ne uradi sebi!
Foto: Kurir

Drama

TOŠIĆ OTKRIO ZAŠTO JE OSTAO U BEOGRADU: Plašim se da Jelena nešto ne uradi sebi!

Stars

Fudbaler ispričao prijatelju da se nije vratio u Kinu jer je njegova supruga nakon majčine smrti u veoma lošem stanju i da joj pomaže da se oporavi od gubitka

foto: Damir Dervišagić

Duško Tošić je odlučio da do daljeg ostane u Srbiji uz suprugu Jelenu Karleušu, kojoj je početkom marta umrla majka Divna Karleuša.


Fudbaler kineskog Guandžoua poverio se prijatelju i rekao da strahuje da pevačica nešto ne uradi sebi, pa je zbog toga pomerio povratak u Kinu.


Ne dolazi sebi


- Jelena je teško podnela majčinu smrt i nikako ne dolazi sebi. Ona je i dalje u teškom psihičkom stanju. Ne miri se s tim da Divne više nema. Neprestano plače i pije lekove za smirenje. Gotovo da ni sa kim ne progovara. Duško je nikada nije video u takvom stanju. On razume njen bol i želi da joj pomogne. On najbolje zna koliko su Divna i Jelena bile povezane, kao i to koliko puta mu je plakala dok joj se majka borila sa rakom pluća. Jelena mu je u više navrata govorila da neće moći da podnese ako Divna umre, zato se on plaši da bi sada mogla sebi nešto da uradi - priča naš izvor.

 

foto: Nemanja Nikolić

On kaže da Tošić sve čini kako bi pomogao supruzi da prebrodi najteži period i da se izbori sa stanjem u kom se našla.


- Duško se ne odvaja od Jelene i preuzeo je sve obaveze oko dece na sebe. Pokušava razgovorom da pomogne ženi. Objašnjava joj da život mora da ide dalje i da ima razloga da živi za decu i porodicu, ali Jelena je neutešna. Sasluša ona njega, ali i dalje nema pomaka. I Divnina sestra jako pati, ali više strahuje za Jelenino emotivno stanje. Tošić ne može da je smiri iako danonoćno bdi nad njom. On je stanje svoje žene predočio treneru Draganu Stojkoviću Piksiju, koji je imao razumevanja i dao mu dozvolu da u Beogradu ostane dokle god je to potrebno - kaže naš sagovornik.


Deca sve razumeju


On ističe da Tošić sve čini kako bi njegove i Jelenine ćerke Atina i Nika lakše podnele gubitak bake, za koju su bile vezane. Objasnio im je i zašto im se majka nalazi u takvom stanju i devojčice su sve razumele.

U javnosti

IZAŠLA IZ KUĆE ZBOG ŠKOLE

 

foto: Printscreen Paparaco Lov

Jelena Karleuša je nakon smrti majke Divne Karleuše izbegavala da se pojavljuje u javnosti. Njeno kretanje bilo se svelo na put od kuće do Bežanijskog groblja. Međutim, u ponedeljak je pevačica sa suprugom Duškom Tošićem otišla u jednu privatnu školu kako bi ćerke prebacila u novi obrazovni centar. Supružnike, koji su u prepodnevnim časovima obišli školu, snimila je ekipa emisije „Paparaco lova“. Karleuša je izgledala umorno, a kapom je skrivala lice nateklo od plača. Inače, Jelena do daljeg nema nameru da se vraća na muzičku scenu niti kao član žirija „Zvezde Granda“.

Saša Popović

REKLA MI JE DA ĆE SE UBITI AKO UMRE DIVNA

 

foto: Dragana Udovičić

Dan nakon što je preminula Divna, Saša Popović je posetio Jelenu. On je otkrio u kakvom se stanju pevačica nalazi:


- Ona je toliko bila vezana za majku. Uvek je govorila: „Meni ako majka umre, ja ću da se ubijem“. Izgledala je zaista loše. Bukvalno, 30 minuta nije ni pričala, nisam mogao da razgovaram sa njom. Nije mogla da prozbori nijednu reč. Tek posle toga malo se otkravila, koliko-toliko uspeli smo nešto da razgovaramo.

Irena Popović, psihijatar iz „Laze Lazarevića“

TUGA MOŽE DA TRAJE I DO GODINU DANA


Irena Popović, psihijatar Kliničko-bolničkog centra „Dr Laza Lazarević“ kaže da osobe koje izgube blisku osobu prolaze kroz nekoliko faza do uspešnog oporavka.


- Tuga je primarna emocija koja nam pomaže da prihvatimo i obradimo gubitak osobe ili odnosa. Individualno je njeno trajanje i možemo reći da je uobičajeno da traje od šest meseci do godinu dana. Onda kada ona, nakon gubitka, traje duže od ovog perioda ili se uz nju javi i pad samopoštovanja, onda možemo da govorimo o depresiji. Normalno tugovanje ima svoje faze. Najpre faza šoka, potom neverice, faza ljutnje ili besa, pa potom faza prihvatanja i reintegracije. Uspešno završen proces tugovanja dovodi do sazrevanja osobe i psihološkog rasta. Završetak tugovanja je trenutak kada gubitak koji se dogodio možemo da postavimo u kontekst života i da nastavimo dalje. Neminovno je da ćemo i u perspektivi biti tužni kada razmišljamo o tom gubitku i kada nas nešto podseti na to, ali ćemo nastaviti dalje - objasnila je Popovićeva.

 

Kurir.rs/Ljiljana Stanišić/Foto: Kurir

 

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...