TEKSTOPISAC BILJANA VUJOVIĆ OPTUŽUJE PINKOVU ZVEZDU: Aca Živanović me je prevario i pokrao!
Foto: Privatna arhiva, Damir Dervišagić

Skandal

TEKSTOPISAC BILJANA VUJOVIĆ OPTUŽUJE PINKOVU ZVEZDU: Aca Živanović me je prevario i pokrao!

Stars -

Biljana Vujović, poznati tekstopisac, optužuje Acu Živanovića da je neovlašćeno snimio pesmu za koju je ona pisala tekst i na sve to potpisao sebe kao autora. Reč je o duetu "Ja te još uvek volim" sa Gabrijelom Pejčev, objavljenom 18. marta.

Prema Biljaninim rečima, ona je sporni tekst dala Živanoviću još pre nekoliko godina kako bi on na osnovu toga napisao melodiju. Kada je pre desetak dana videla da je on snimio pesmu i iskoristio njen tekst bez dozvole i plaćanja, odmah je preduzela pravne korake.

foto: Privatna ahriva

- Nikada mi se nije desilo da me neko nije pitao da snimi pesmu i spot postavi na Jutjub, napisavši da je sam autor i muzike i teksta. Potom me je ipak potpisao kao tekstopisca jer sam otišla u Sokoj i prijavila delo. U toku je zabrana na svim javnim servisima, televizijama i radio-stanicama i tako će biti sve dok ne budem dala dozvolu za tekst. Nerado ću je dati jer je u pitanju i Gabrijela, koja je i sama obmanuta, a znam da je finansirala spot - kaže Biljana i dodaje da od pevača potražuje i materijalnu nadoknadu.

foto: Nemanja Nikolić

- Cena teksta je 1.000 evra. Ako budem tužila Živanovića, to će biti mnogo više. Na njemu je kako će rešiti problem koji je sam napravio. Žao mi je, ali ako su Vladimir Graić, Saša Milošević Mare, legendarni Futa i Zlaja, pa čak i Goran Bregović ispoštovali mene kao tekstopisca i Sokoj kao ustanovu, moraće i taj momak - kaže Vujovićeva za Kurir.

Pozvali smo Živanovića i on nam je odmah rekao da je slučajno izostavio da potpiše Biljanu kao autora: - Greška je nastala zato što je osoba koja je postavljala pesmu na Jutjub slučajno izostavila njeno ime. Onda sam ja tražio da se ona doda. Što se tiče njenog dopisa Sokoju, on će biti odbijen jer sam ja autor muzike i ništa nisam prekršio. Nisam prevarant.

Međutim, izgleda da se ovakve greške kod njega dešavaju često i da nisu baš slučajne. Identičan "propust" kao u slučaju Vujovićeve, Aleksandar je napravio i sa Ivanom Georgijom Milošević, koja mu je napisala tekst za pesmu "I opet bih ko pre".

foto: Privatna ahriva

- Nisam se začudila kada sam čula da je Aleksandar pokušao da zloupotrebi renomiranog tekstopisca Biljanu Vujović. Ja sam želela da poklonim tekst jer mi je u tom trenutku značila reklama, koju on nije ispoštovao. Na pesmi "I opet bih ko pre", koja ga je i izbacila u estradnu orbitu, stoji da je autor teksta samo on, što naravno nije tačno.

foto: Privatna ahriva

Obećavao je da će to korigovati, ali se to nije desilo. Od tada mi se više nikada nije ni javio, a pesma ima 11 miliona pregleda na Jutjubu. Bila sam razočarana i nemoćna da mu stanem na put iako su mi mnogi ljudi rekli da sam to mogla i da očekujem od njega! - zaključila je Ivana Georgija. Neobaveštena Gabrijela ništa ne zna

Gabrijela Pejčev, koja je sa Živanovićem snimila duet, bila je u čudu kada smo joj rekli da je pesma u predmetu spora.

foto: Nemanja Nikolić

- Ja ne znam ništa o tome. Morate da vidite sa Acom o čemu je reč. Svakako ako postoji neki problem, potrudićemo se da to rešimo - rekla je ona.

foto: Printskrin

Ivan Ercegovčević/ foto: Privatna arhiva; Damir Dervišagić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track