Najnovije vesti

GUŠILA SAM SE, MISLILA DA ĆU DA UMREM: Slavica Ćukteraš PRVI PUT progovorila kroz kakav je PAKAO prolazika zbog ove PODMUKLE bolesti
Foto: Printscreen Instagram

TRAUME

GUŠILA SAM SE, MISLILA DA ĆU DA UMREM: Slavica Ćukteraš PRVI PUT progovorila kroz kakav je PAKAO prolazika zbog ove PODMUKLE bolesti

Stars

Pevačica Slavica Ćukteraš je dve godine bila u anksioznom stanju do kojeg su je, kako kaže, doveli nespavanje, stres, privikavanje na svakodnevne situacije, a simptome bolesti nije odmah uspela da prepozna.

- Sa 22 godine mislila je da će umreti. Počelo je sa nekim pritiskom u glavi, maglom pred očima koja joj nije dozvoljavala da razumno i svesno sagledava okolinu,a potom su se javili raznorazni strahovi. O ovome je prvi put za javnost ispričala Slavica Ćukteraš u emisiji "Na prvom mestu".

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

#tb

Објава коју дели Slavica Cukteras (@cukterasslavica) дана

"Kako sam se borila sama sa sobom tog momenta, ne znam ni ja. Svakakve misli dolaze u glavu. Intenzivno je trajalo dve godine - strah, panika, gušenje. Plašila sam se da izađem iz kuće. Jedino nisam imala strah od aviona. Od svega ostalog jesam. Kad odem da se kupam, vrata su morala da mi budu otvorena. Plašila sam se da ću se ugušiti. Govorili su mi da tripujem, a kada mi to kažu, bude mi sto puta gore. Kasnije mi je doktorka rekla da treba da prekinem da pričam osobama koje ne razumeju, već da to stanje prepoznam, da se sa njim upoznam i kanališem", rekla je o svojoj borbi protiv anksioznosti pevačica.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

🐅

Објава коју дели Slavica Cukteras (@cukterasslavica) дана

Pre nego što je stigla do neuropsihijatra koji je prepoznao da je reč o anksioznosti, Slavica je obišla sve lekare. Bila je kod kardiologa, nosila holter dva-tri puta.

- Govorila je lekarima da joj nije dobro, a svi su je ubeđivali da joj nije ništa dok nije došla do pravog doktora koji ju je naučio kako da se izbori sa tim stanjem.

"Prvi put sam joj rekla da ću da umrem,a ona meni - nećete. Požalila sam se da je meni izuzetno loše, da ne smem na ulicu. Ona je rekla da je to stanje, da nije bolest, da to ima svaka druga osoba i da neću umreti. Jednom sam je zvala pred nastup u jedan ujutro i rekla: "Ja ne mogu da izađem na scenu, ako stanem na scenu, ja ću umreti". A ona mi je rekla: "Slavice, nećete umreti". "Ali pašću u nesvest", požalila sam se. A ona je odgovorila: "Pa ako padneš, neko će te dići"", prepričala je pevačica.

Danas Slavica kaže da je uspela da se izbori.

"Sada mi taj problem izgleda nikakav, izuzetno mali, uopšte nije strašan. To je promenjivo stanje, kako je došlo, tako je i otišlo. Zavisi da li će se čovek obratiti pravom doktoru, da li će uzimati terapiju koju mu je doktor prepisao. Jako puno ljudi ima to stanje koje guše u sebi. Znam osobe koje godinama sede kod kuće bez posla, plaše se trudnoće, svega. To stanje je promenjivo i nema potrebe da vas koči. Rešenje postoji i rešenje je banalno", izjavila je Slavica Ćukteraš.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ok...2019😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Објава коју дели Slavica Cukteras (@cukterasslavica) дана

Kurir.rs/Blic/Foto Printscreen

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...