KRISTINA KOVAČ OGORČENA ZBOG LOŠEG PLASMANA SRBIJE: RTS, promenite pravila za izbor pesme za Evroviziju!
Foto: Kurir Štampano

ponovo

KRISTINA KOVAČ OGORČENA ZBOG LOŠEG PLASMANA SRBIJE: RTS, promenite pravila za izbor pesme za Evroviziju!

Stars -

Jedan od najglasnijih kritičara sistema po kojem se bira srpski predstavnik na Evroviziji jeste Kristina Kovač. Po njenom mišljenju, sadašnji način izbora je loš i pod hitno bi ga trebalo promeniti, ali čelnici RTS to ne žele. Kristina je na svom Tviteru nalogu objasnila kako bi ona sprovela odabir srpskog predstavnika.

foto: Luka Pilipović

- Godinama predlažem raznim ljudima koji imaju veze sa domaćom organizacijom izbora za Evrosong da napravimo "songwriting camp" sa stranim i domaćim kompozitorima, odabere se nekoliko najboljih pevača i pevačica i sedam dana timovi prave pesme baš za Evroviziju i što boji plasman. Svi kažu da, da, odlična ideja. I ništa. Evo, sve mogu sama da organizujem, imam dovoljno kontakata, samo RTS treba da modernizuje situaciju sa pablišingom, sve su to autori sa pablišing ugovorima i nemaju slobodu da predaju svoja prava za pesmu i njeno korišćenje u RTS - napisala je ona i dodala da sadašnja evrovizijska publika voli drugačiji stil muzike od onoga koji mi pravimo.

foto: X Factor Adria/luka Pilipović

- Mi smo i dalje u ranim dvehiljaditim. I po pitanju muzičkog stila koji uporno šaljemo, uz nekoliko izuzetaka, i po drugim pitanjima. Postavlja se pitanje da li je iko iz organizacije primetio kako danas izgleda i zvuči Evrosong? Kakve su pesme, koji stilovi, kakav pristup? Jok. Samo da ima ili kavala, ili neke frulice, ili pastirske nošnje, ili bar, u najgorem slučaju, deo sa gudačima koji sviraju etno-melodiju sa trilerima. Ljudi, saberite se, 2019. je - smatra Kristina.

I. E./ foto: Promo

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track