Najnovije vesti

KRISTINA KOVAČ OGORČENA ZBOG LOŠEG PLASMANA SRBIJE: RTS, promenite pravila za izbor pesme za Evroviziju!
Foto: Kurir Štampano

ponovo

KRISTINA KOVAČ OGORČENA ZBOG LOŠEG PLASMANA SRBIJE: RTS, promenite pravila za izbor pesme za Evroviziju!

Stars

Jedan od najglasnijih kritičara sistema po kojem se bira srpski predstavnik na Evroviziji jeste Kristina Kovač. Po njenom mišljenju, sadašnji način izbora je loš i pod hitno bi ga trebalo promeniti, ali čelnici RTS to ne žele. Kristina je na svom Tviteru nalogu objasnila kako bi ona sprovela odabir srpskog predstavnika.

foto: Luka Pilipović

- Godinama predlažem raznim ljudima koji imaju veze sa domaćom organizacijom izbora za Evrosong da napravimo "songwriting camp" sa stranim i domaćim kompozitorima, odabere se nekoliko najboljih pevača i pevačica i sedam dana timovi prave pesme baš za Evroviziju i što boji plasman. Svi kažu da, da, odlična ideja. I ništa. Evo, sve mogu sama da organizujem, imam dovoljno kontakata, samo RTS treba da modernizuje situaciju sa pablišingom, sve su to autori sa pablišing ugovorima i nemaju slobodu da predaju svoja prava za pesmu i njeno korišćenje u RTS - napisala je ona i dodala da sadašnja evrovizijska publika voli drugačiji stil muzike od onoga koji mi pravimo.

foto: X Factor Adria/luka Pilipović

- Mi smo i dalje u ranim dvehiljaditim. I po pitanju muzičkog stila koji uporno šaljemo, uz nekoliko izuzetaka, i po drugim pitanjima. Postavlja se pitanje da li je iko iz organizacije primetio kako danas izgleda i zvuči Evrosong? Kakve su pesme, koji stilovi, kakav pristup? Jok. Samo da ima ili kavala, ili neke frulice, ili pastirske nošnje, ili bar, u najgorem slučaju, deo sa gudačima koji sviraju etno-melodiju sa trilerima. Ljudi, saberite se, 2019. je - smatra Kristina.

I. E./ foto: Promo

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...