SAŠA POPOVIĆ KUPIO LUKSUZNU JAHTU ZA MILION €! MESEČNO ZA SKIPERA I ODRŽAVANJE PLAĆAĆE 10.000 €: Brod dugačak 18 metara biće usidren u Opatiji!
Foto: Printscreen/Youtube

Saznajemo

SAŠA POPOVIĆ KUPIO LUKSUZNU JAHTU ZA MILION €! MESEČNO ZA SKIPERA I ODRŽAVANJE PLAĆAĆE 10.000 €: Brod dugačak 18 metara biće usidren u Opatiji!

Stars -

Saša Popović postao je vlasnik luksuzne jahte koja vredi milion evra, saznaje Kurir!

Suvlasnik "Grand produkcije" pre dve nedelje kupio je skupoceno plovilo kojim će od ove godine krstariti Jadranom. Jahta će biti usidrena u Opatiji, gde Popović ima stan i tamo provodi skoro ceo godišnji odmor. Naš izvor kaže da je Saša poslednjih meseci bio u potrazi za odgovarajućim plovilom, a da se ovo najviše svidelo njegovoj supruzi Suzani Jovanović i da je to bilo presudno da ga pazari.

foto: Shutterstock

"Jahta je dugačka oko 18 metara, stara je oko tri godine, ima svu potrebnu opremu, vrlo je luksuzna i zato nije čudno što je koštala milion evra. Saša nije ni pitao za cenu, pozvao je i rekao da želi baš tu jahtu, a kada su mu rekli koliko košta, rekao je: 'U redu, kupujem.' Koliko znam, trebalo bi narednih dana da stigne do opatijske uvale, gde će biti stalno parkirana, a Sale će već krajem meseca moći da je koristi jer je potrebno da prođe još tehničke neke provere o ispravnosti i da dobije sertifikat", kaže naš izvor.

foto: Dragana Udovičić

Cena od milion evra nije jedino što će Popović morati da plati. Ovako luksuzna jahta iziskuje angažovanje skipera, redovno održavanje i plaćanje usidrenja, što mesečno iznosi oko deset hiljada evra.

"Nameštaj je rađen po meri, neki zidovi su rađeni od najfinijeg drveta, ima nekoliko odvojenih kabina, trpezarijski prostor, kuhinju, mini-teretanu, kao i prelepu ložu. Takođe, poseduje i nekoliko kupatila i veliki prostor za sunčanje. Ukupna kvadratura unutrašnjosti plovila je oko 30 metara kvadratnih, a maksimalan kapacitet je do 20 osoba. Pogodna je za višednevna krstarenja upravo zbog kapaciteta i veličine. Saša će morati da izdvoji za skipera koji će upravljati njegovom jahtom oko četiri hiljade evra mesečno. Takođe, moraće da izdvoji novac i za dodatno održavanje broda - oko dve hiljade evra mesečno, a na sve to ima obavezu da plaća mesto u opatijskoj uvali gde će jahta biti usidrena", kaže izvor.

foto: Vladimir Šporčić

Oni su vlasnici luksuznijih plovila

Nije Saša Popović jedini koji je sebe počastio ovom skupocenom igračkom. Brojni srpski biznismeni, sportisti i estradni umetnici vlasnici su luksuznih brodova čija je vrednost od 100.000 evra, pa čak do 30 miliona evra.

foto: Zorana Jevtić

Lepa Brena sa porodicom krstari Jadranom brodom dugačkim 17,5 metara, čija je cena bila oko sto hiljada evra. Miroslav Mišković vlasnik je jahte duge 25 metara i vredne oko milion evra. Njegov kolega biznismen Vojin Lazarević kupio je model plovila koji je čuveni Džejms Bond vozio u filmu "Kazino rojal", čija je cena 10.000 evra. Filip Cepter vlasnik je jahte sa šest kabina, za koju je izdvojio 30 miliona evra. Košarkaš Marko Jarić ima brod dužine 13,5 metara, vredan 900.000 evra, dok je Dejan Bodiroga vlasnik plovila dugačkog 20 metara. Najbolji teniser sveta Novak Đoković poseduje jahtu čija je vrednost oko pet miliona evra, a plovilo poseduje i Željko Mitrović.

Kurir.rs/Ivan Ercegovčević/Foto: Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track