Najnovije vesti

DINO MERLIN POKUŠAO BULATOVOM BRATU DA SPASE ŽIVOT: Pokojnom novinaru pevač plaćao LEČENJE U TURSKOJ! Svakodnevno se čuo sa Igorovom ženom! TUGA! (FOTO)
Foto: Marina Lopičić

PLEMENITO

DINO MERLIN POKUŠAO BULATOVOM BRATU DA SPASE ŽIVOT: Pokojnom novinaru pevač plaćao LEČENJE U TURSKOJ! Svakodnevno se čuo sa Igorovom ženom! TUGA! (FOTO)

Stars

Dino Merlin pokušao je na sve načine da pomogne svom dugogodišnjem prijatelju Igoru Bulatu, koji je bio teško bolestan poslednjih meseci. Prema našim saznanjima, sarajevski kantautor je platio skupo lečenje u Turskoj novinaru RTS, ali spasa, nažalost, nije bilo.

foto: Marina Lopičić

Kad je Bulatu u decembru saopštena dijagnoza karcinom jetre, Dino ga je među prvima pozvao i ponudio pomoć. I sam se raspitao o načinu lečenja i saznao da u Istanbulu postoji najsavremenija terapija za tu vrstu opake bolesti, pa je predložio da on finansira lečenje.

foto: Printscreen

- Dino i porodica Bulat su jako vezani. Njihovo prijateljstvo traje više od 20 godina, a počelo je kroz posao. Igorova supruga Dada, inače poznata menadžerka, učinila je mnogo za Merlina u momentu kad se u Srbiji o njemu nije baš lepo pričalo i pisalo. Ona je bila ta koja je organizovala njegove koncerte 2015. godine u Beogradskoj areni, prva ga je dovela u Beograd posle više od 20 godina. Merlin joj je vrlo zahvalan na tome - kaže naš izvor i dodaje:

foto: Marina Lopičić

- Kad je Dada rekla Dinu da je Igor bolestan, on je odmah kazao: "Računaj na mene za sve što treba." Posle izvesnog vremena javio je Dadi da je pronašao dobru terapiju za njenog supruga u Turskoj i da će on platiti lečenje. Tako je i bilo. Igor je bio na terapiji u Istanbulu, postojali su mali pomaci nabolje, ali, nažalost, bolest se ubrzo vratila još jače i agresivnije. Dinu je baš teško palo kad je čuo da njegovom prijatelju ipak nema spasa. Skoro svaki dan je zvao Dadu, raspitivao se za njega, nudio pomoć - završava izvor.

foto: Dragan Kadić

Podsetimo, Igor Bulat, inače rođeni brat Marka Bulata, preminuo je u ponedeljak u 48. godini, a sahranjen je u sredu. Poslednjem ispraćaju prisustvovao je veliki broj njegovih kolega i prijatelja, a među njima je bio i Dino. On je sve vreme plakao za Igorom, a posebno mu je teško bilo kad su ga sahranili uz njegovu pesmu "Ptica bijela", što je bila poslednja Bulatova želja.

foto: Printscreen

Bulat je bio dugogodišnji novinar, a kasnije i urednik Radio-televizije Srbije. Gledaoci ga znaju po uključenjima u "Beogradsku hroniku", gde je kao reporter rešavao svakodnevne probleme građana. Iza sebe je ostavio dvoje dece, Bogdana i Milicu, suprugu Dadu, majku i brata Marka Bulata.

48 godina živeo je Igor 26 godina je radio na RTS 2 dece je imao

Podmukla bolest Bez simptoma, uzrok nepoznat

Igoru je u decembru ustanovljen kancer jetre, to jest rak malih žučnih puteva (holangiokarcinom). U pitanju je vrlo podmukao tip opake bolesti za koju čak ni lekari ne znaju kako nastaje, niti koja grupa ljudi je najpodložnija da je dobije. - Ovakve vrste raka su razlog zbog kojeg bi pacijenti trebalo redovno da se pregledaju. Uglavnom su bolesti jetre bez propratnih tegoba, a dok se bolest dijagnostikuje, bude poprilično kasno. U pitanju je čovek koji nije imao nikakvo rizično ponašanje, a ovakva vrsta raka i ne zavisi od alkohola, gojaznosti i drugih faktora - rekla je profesor doktor Tamara Milovanović za Telegraf, dodavši da "osoba koja otkrije kako se dobija ova vrsta raka treba da dobije Nobela".

Marko Bulat Igor i Dino su se družili i voleli

foto: Sonja Spasić

Pozvali smo i Igorovog brata Marka Bulata za komentar, ali on nije želelo da priča o tome. - Šta ja da kažem na to? Dino nije došao zbog mene na sahranu, već zbog Igorove porodice. Oni su sarađivali, družili se, poštovali i voleli. Hvala vam - rekao je Marko.

Kurir.rs/J. Stuparušić - I. Ercegovčević/ Foto: Marina Lopičić 

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...