Najnovije vesti

UMRLA SAM 3 PUTA, DRŽALA SAM OTVORENE OČI DA POSLEDNJI PUT VIDIM MAMU I MLADENA! Dea Đurđević je PRVI PUT otkrila najjezivije detalje nesreće! Voditeljka opisala svaki sekund agonije dok je gledala u svoju otkinutu ruku!
Foto: Printscreen Pink Tv, Printscreen Instagram

Ovo preživi jedna osoba u milion

UMRLA SAM 3 PUTA, DRŽALA SAM OTVORENE OČI DA POSLEDNJI PUT VIDIM MAMU I MLADENA! Dea Đurđević je PRVI PUT otkrila najjezivije detalje nesreće! Voditeljka opisala svaki sekund agonije dok je gledala u svoju otkinutu ruku!

Stars

Voditeljka Dea Đurđević prvi put je ispričala detalje stravične nesreće u kojoj je zadobila takve povrede da je imala više od 20 operacija u kojoj su se lekari borili za njen život.

Užasne detalje otkrila je na seminaru Agencije za bezbednost saobraćaja, a u svom govoru osvrnula se i na to kako se nakon same nesreće veliki broj okupio, ali joj je pomogla samo jedna devojka.

"Nisam se pomerala jer su to osnovna pravila prve pomoći koje znam. Trudila sam se da ostanem budna jer sam se uplašila smrti, mislim da se svako od nas plaši da umre i ne daj Bože da budete u takvoj situaciji. Znala sam da ako imam unutrašnja krvarenja da možda neću preživeti, držala sam oči otvorene kako bih videla mamu i Mlađu, jer sam želela da ih vidim poslednji put.

Oko mene je bilo mnogo ljudi, uglavnom su izašli iz autobusa ili su se tu našli i nemo su me posmatrali. Niko nije prišao da mi pomogne, svi su gledali, verovatno su i oni bili začuđeni onim što vide. Sve vreme su brojčano rasli i posmatrali me. Bila je tu jedna koleginica koja mi je sve vreme govorila da će sve biti u redu. U jednom trenutku jedna devojka je prišla da mi pomogne, saznala sam da je medicisnki radnik i da se zove Marija Dimitrijević.

Ona je jedina prišla da mi pomogne, svi ostali su stajali. Ona mi je pomogla tako što sam se naslonila na nju, držala mi je glavu okrenutu ka njoj, jer je mislila da ja ne vidim svoju ruku. Ja sam u svakom momentu nju videla", priseća se voditeljka stravičnih detalja.

foto: Sonja Spasić

Hitna pomoć je stigla nakon 2 minuta, oni nisu znali ko je povređen. Oni su maksimalno profesionalno uradili svoj posao. Ušla sam u kola hitne pomoći, sve vreme su mi sevale varnice pred očima, a bol je bio neizdrživ. Ja sam im sve vreme tražila nešto protiv bolova, umesto toga odgovarala sam na njihova pitanja šta me boli i koliko. Međutim, nisam znala da sam imala mnogo veće povrede od onih što sam videla", dodala je Dea.

Dea je dodala da osim amputirane leve ruke ima i kontuziju srca, nagnječenje pluća, vodu u plućima, polomljenu karlicu na dva mesta, polomljeni donji deo kičme, delimičnu paralizu desne noge i potpunu paralizu leve, kao i brojne hematome po celom telu.

foto: Printscreen/Premijera

"Oni su rekli da nikada nisu videli takve saobraćajne povrede, a da je svaka od ovih koju sam navela mogla da me košta života. Više od 20 operacija za život imala sam, primila sam više od 200 anestezija, za bilo kakav pokret su morali da me uspavaju kako bi srce moglo da izdrži. Primala sam morfijum dva i po meseca svaki dan 24 sata i na svaka 4 sata po neki analgetik u vrat. Umrla sam tri puta i svaki put lekari su uspeli da mi spasu život. Ležim na leđima već 8 meseci. Tu saobraćajnu nesreću su identično preživeli i moja mama i Mladen i moji najbliži. Oni su to čini mi se psihički podneli teže nego ja. Mnogo je teško gledati nekoga ko više od 5 meseci leži i svaki čas pitaju da li sam životno ugrožena", navela je Dea.

Potom se osvrnula na to da je nesreća nešto što mislimo da se neće desiti nama ili najbližima, ali da se takve stvari dešavaju.

"Zašto sam ovo ispričala? Zato što svima vama ovo može da se dogodi svake sekunde. Može da se dogodi vašoj deci. Saobraćaj nije da se odvezem od tačke A do tačke B i u saobraćaju ne sme ništa da vas poremeti. Ljudski životi su u vašim rukama. Ne brinete samo o sebi, brinete možda o nečijoj sestri, ćerki, devojci... Lidija Stanojević je bila kod mene u emisiji tri meseca pre nego što se dogodila nesreća. Ja nju tada nisam shvatila ozbiljno, a sada vas molim da je vi shvatite ozbiljno i da mene shvatite ozbiljno. Ja sam uradila sve po propisima. Mene je udarila devojka otpozadi, podigla me je na trotoar. Ja sam bila ta koja je rekla Hajde da upalimo sva četiri, hajde da stanemo na trotoar i da izvadimo prsluke. U tim momentima sam čula "Pazi!", tada me je udario autobus i zalepio za zid", ispričala je Dea na Kopaoniku gde se održava seminar Agencije za bezbednost saobraćaja.

"Vrlo je važno da sve ovo shvatite ozbiljno. Ono što je uradila devojka koja mi je pomogla može da uradi svako. Svi kreću od one priče "Neće to meni da desi". Zar stvarno mislite da sam ja htela da se ovo dogodi? Zar mislite da bilo ko od vas ili vaših najbližih ne može da se nađe na mom mestu? Može. Doktor je u jednom momentu rekao: Ovo preživi jedna osoba u milion. Hajde da svi iz ove sale budemo jedan u milion, ali po nečemu drugom po čemu ćemo svi da se ponosimo, da spasemo jedan život u milion", zaključila je Dea posle čega je usledio gromoglasan aplauz okupljenih koji je trajao i nekoliko minuta.

foto: Printscreen/Premijera

Kurir.rs/Informer/Foto Printscreen

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...