Najnovije vesti

PLJAČKAŠI OTKOPALI GROB ČUVENOG NARODNJAKA! Hteli da uzmu skupi instrument, a našli NJEGA ŽIVOG?! Pobegli su glavom bez obzira, a evo gde je GDE JE ON SAD!
Foto: Youtube screenshot

BIZARNO

PLJAČKAŠI OTKOPALI GROB ČUVENOG NARODNJAKA! Hteli da uzmu skupi instrument, a našli NJEGA ŽIVOG?! Pobegli su glavom bez obzira, a evo gde je GDE JE ON SAD!

Stars

Milančetu Radosavljeviću u mladosti se dogodilo nešto ravno najbizarnijoj filmskoj priči - klinička smrt nakon udara groma u drvo pod kojim je sedeo. Pošto su mislili da je umro, porodica ga je sahranila zajedno sa harmonikom koju je jedva kupio i zbog koje su se njegovi roditelji zadužili. Koštala je 25.000 tadašnjih dinara, a plata njegovog oca iznosila je svega 6 hiljada.

Prema rečima njegovih meštana, izvesni pljačkaši odmah nakon sahrane pošli su da ukradu instrument, a onda ih je snašla prava strava! Naime, kad su otkopali grob, Milanče je bio živ i navodno je zasvirao u trenutku kada su pokušali da mu otmu harmoniku. Oni su sa tog mesta pobegli glavom bez obzira, a njihov čin smatra se blagoslovom - jer je u pitanju bila klinička smrt.

Milanče je, shvativši šta se zapravo desilo, otišao kući veseo i svirajući harmoniku usput. Na kućnom pragu pojavio se noseći svoju dragocenu harmoniku! Njegov otac nakon toga tražio je lopove da bi ih nagradio, ali nikada se niko nije javio.

Pevač narodne muzike je, sa druge strane, ostao živ i zdrav, ali sa određenim posledicama od udara groma. Nekim čudom ga je profesor muzike primio na časove harmonike s obzirom da je imao nepravilno raspoređene prste na rukama, što je upravo posledica udara groma. Milanče je ubrzo počeo da peva po kafanama, bio je izuzetno tražen, a u jednoj ga je čak spazio Aca Stepić, koji je predložio da Milanče izda disk.

Oženjen je, ima dvoje dece i četvoro unučadi. Sin mu svira harmoniku, a ćerka je završila odsek klavira i radi kao profesor u muzičkoj školi "Stanković" u Beogradu. Sebe smatra srećnim i zadovoljnim čovekom.

"Moja lična dužnost je da pevam mom narodu u našem melosu koliko ja to mogu i umem. Ni ja ne pevam uvek isto, nekad bolje nekad gore, znate... Ali, dajem koliko mogu da dam od sebe. A mi imamo prepoznatljiv melos. Mi se razlikujemo od Rumuna, od Bugara, od Mađara. Od svih se razlikujemo! Mi imamo svoju melodiju. Znamo mi šta pevamo", rekao je jednom prilikom on.

foto: Youtube screenshot

Kurir.rs, M.G/Alo/Foto: Youtube screenshot

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...