ZA OVE HITOVE NEMATE POJMA DA IH JE NAPISAO DINO MERLIN! Kad je čuo Cecu kako peva, morao joj je dati OVU PESMU (VIDEO)
Foto: Dragan Kadić, Damir Dervišagić, Dragana Udovičić

Višestran

ZA OVE HITOVE NEMATE POJMA DA IH JE NAPISAO DINO MERLIN! Kad je čuo Cecu kako peva, morao joj je dati OVU PESMU (VIDEO)

Stars -

Najjače

Poznato je da su neki od najvećih rokera i pop pevača napisali brojne pesme za svoje kolege narodnjake. Ipak, u tome prednjači bosanski kantautor Dino Merlin, koji je napisao neke od najvećih hitova za Vesnu Zmijanac, Lepu Brenu, Cecu Ražnatović, ali i Batu Zdravkovića!

Jedna od prvih koleginica s kojima je sarađivao jeste Lepa Brena. Merlin je za nju napisao dva hita - „Jablane“ i „Igraj, dragi“, koji su se našli na njenom albumu iz 1989. godine.

I Vesna Zmijanac može da se pohvali saradnjom s vrhunskim muzičarem. Osim njihovog evergrin dueta „Kad zamirišu jorgovani“ iz 1988, za svoju prijateljicu je napisao i druge pesme. Na jednom od najpopularnijih Vesninih albuma „Svatovi“ iz 1990. našle su se njegove pesme „Sama“, „Sto života“, „Ovo u grudima“. Nakon tri decenije od tog albuma, Zmijančeva je opet ukrstila glas s Merlinom i otpevala duet „Klupko“ 2008.

Neke od najlepših pesama Cece Ražnatović napisao je bosanski kantautor. Na albumu „Šta je to u tvojim venama“ iz 1993, Merlin je uradio dve numere. To su ujedno i najpopularnije s tog albuma - „Žarila sam žar“ i „Zaboravi“. Ceca za jednu od najboljih pesama u karijeri „Beograd“ takođe može da zahvali Dinu.

- Za mene je Dino Merlin namenski uradio pesmu „Zaboravi“ i kad mi je odsvirao tu numeru, rekao mi je da ima jednu prelepu pesmu koja je rađena za duet. Ali pošto je tada bio rat i on tog nije mogao da peva o Beogradu, kazao mi je samo da ja imam tu emociju i poklonio mi je tu pesmu. I pesmu „Žarila sam žar“ takođe je napisao Merlin - rekla je Ceca.

Nešto što gotovo niko nije znao jeste da je Merlin sarađivao i sa Batom Zdravkovićem! Hit po kojem je pevač prepoznatljiv „Kako starim, sve te više volim“ napisao je, Dino.

Jednom prilikom, Saša Popović je rekao da je zvao Merlina i pitao ga da tu pesmu da Bati, što je on i učinio.

SARADNJA SA ČOLOM Napisao i „Kao moja mati“

Naravno, Merlin nije pisao pesme samo za narodnjake već i za kolege iz svog žanra. Među njima je i najveća zvezda iz regiona Zdravko Čolić. Dino je za njega napisao numeru „Kao moja mati“ iz 2006. godine, koja je ubrzo postala hit. Interesantno je i da su je Čola i Merlin zajedno izveli na Zdravkovom koncertu na Marakani 2007.

Kurir.rs / Jelena Stuparučić

Foto: Dragan Kadić, Damir Dervišagić, Dragana Udovičić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track