SEVERINA PRVI PUT O IZGUBLJENOM SPORU! Ponovo napala sudiju, a evo šta zamera Milanu i šta ne može da mu OPROSTI!
Foto: Printscreen/Instagram

OTVORENO O SVEMU

SEVERINA PRVI PUT O IZGUBLJENOM SPORU! Ponovo napala sudiju, a evo šta zamera Milanu i šta ne može da mu OPROSTI!

Stars -

Severina Kojić izgubila je sredinom ove nedelje spor sa Milanom Popovićem. Sud je, naime, doneo privremenu meru da sin Aleksandar živi sa ocem, te da se on od sada stara za njegovo zdravlje i obrazovanje. Tim povodom u jednom intervjuu pevačica se prvi put oglasila pa istakla da je sve očekivala, "samo ovo ne".

Napomenula je da će pregrmeti ovo veliko iskušenje jer je svesna da je potrebna svom jedincu onakva kakva jeste - dobra, zdrava i prisebna. Još jednom izrazila je nezadovoljstvo, ali i dala reč da će poštovati odluku suda jer joj "nema druge". Zatim je, međutim, iznela pojedine detalje odnosa sa Popovićem te rekla kako on zapravo nije ni bio u životu deteta prvih godinu dana, a sad će ga on odgajati.

"Sve sam očekivala, ali samo ne ovo. Istina, bojala sam se, pogotovo nakon tog zadnjeg ročišta i to iščekivanje odluke je bilo najgore, ali, sada me više ničeg nije strah. U životu sam doživela dosta stvari zbog kojih sam se najčešće sramila zbog drugih, retko zbog sebe. Ali, to je život i ovo je takođe jedno veliko iskušenje koje ću svakako izdržati jer mom detetu trebam onakva kakva ja jesam, a to je dobra, zdrava i prisebna majka, bez obzira na to što piše u toj presudi. To su samo neka slova i kao što je Tito rekao: Ne priznajem njihov sud, ali ću ga poštovati. Nema mi druge. Ničega se više ne bojim", rekla je pevačica, pa opet "napala" sudiju i školu koju je njen sin pohađao, prozivajući ih za pristranost.

"Ja sam pre svega ponosna na svoje dete. Mesi objavljuje sliku svoje dece na Instagramu, Luka Modrić, a meni je zabranjeno sudskom odlukom da objavljujem fotografiju sa sinom koji se smije na Instagramu jer to nekog boli, ali eto. Meni ne treba slava, mene svi znaju 30 godina i znaju me duže nego što traje garnitura pojedinih ljudi u ovim institucijama koji su dozvolili da se ovo dogodi. Ja jesam poznata, ali ja sam to postala zbog onoga što radim i volim to što radim, kao što to rade i Novak Đoković i Mesi, koji takođe imaju decu i s njima se pojavljuju u javnosti. Ali, na mene se gleda drugačije. I sledeći vikend imam koncert u Areni i moj sin je baš hteo biti na tom koncertu i radovao se tome kad smo bili u Splitu. Biće tamo puno druge dece, ali moj sin tamo neće moći biti", dodala je ona.

foto: Damir Dervišagić

"Nemojte pisati da plačem", rekla je Severina, pa nastavila:

"Strašno je to. Zamislite šta bi tek bilo da ja nikada nisam poštovala odluke suda. Kad je Milanu Popoviću bilo određeno da svaki drugi vikend može viđati sina kad je on imao tri godine, on se pet meseci nije pojavljivao. Meni su tada u Centru za socijalni rad na Črnomercu savetovali da pokrenem postupak da mu oduzmem starateljsto. Međutim, ja sam smatrala da nemam pravo to da uradim svom detetu i svaka sudska odluka je bila ispoštovana s moje strane. Kad je nakon pet meseci prvi put došao, Aleksandar nije hteo ići, a ja sam ga sat i po pripremala za taj susret. Kupila sam mu igračku i to je sve dobro prošlo. Pre toga ga pet meseci nije bilo..."

"Prvih godinu dana ga (Milan) uopšte nije video. Nije čuo njegov prvi zvuk, nije video kad je prohodao, nije želeo doći na krštenje. Kad sam ga videla kako daruje inkubatore nekoj drugoj deci, meni je to bilo strašno. On je znao da me to boli. Ali, ja sam napravila jednu odličnu stvar jer sam pobegla iz takvog odnosa..." istakla je Seve.

"Tada je znao da me boli to što ne želi viđati svoje vlastito dete. I ja zahvaljujem svom suprugu što se pojavio jer tek kad se pojavio Igor, pojavio se i Aleksandrov otac. On finansira udruženje za ravnopravno roditeljstvo. Gde je sad to udruženje, jer ovo nije ravnopravno roditeljstvo, ovo je čupanje deteta iz jedne porodice", rekla je Severina.

Prema presudi, Severina će sina moći da viđa dva puta nedeljno po pet sati, te svakog drugog vikenda, osim ako se bivši partneri drugačije ne dogovore. Ova odluka je nepravosnažna, ali žalba na privremenu meru ne odlaže njeno izvršenje. Pevačica je bila dosta angažovana u slučajevima drugih majki kojima je sud oduzimao decu. Da li misli da joj je to nanelo štetu i koliko joj sada znači podrška Severina je rekla:

"Mislim da imamo argumenta da ovakva odluka ne opstane i, kao što sam rekla, ne priznajem je, ali ću je poštovati radi dobrobiti svog deteta. Potresena sam... Mislim da kad se nekom drugom događa zlo je nešto na što ne smemo zatvarati oči. Da, primila sam puno poziva i poruka podrške, zahvaljujem svima na podršci, celoj regiji, ali ovo je pre svega za mene veliko iskušenje."

foto: Profimedia, Nebojša Mandić, Dado Đilas

Kurir.rs, M.G/Jutarnji/Foto: Instagram screenshot

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track