SLAVNI BOKSER ANTE JOSIPOVIĆ OTKRIVA: Halid Muslimović me prevario za pola miliona maraka!
Foto: Screenshot, Dragan Kadić

Stars priča nedelje

SLAVNI BOKSER ANTE JOSIPOVIĆ OTKRIVA: Halid Muslimović me prevario za pola miliona maraka!

Stars -

Nekadašnji sportista priča o tome kako je svojevremeno sarađivao s folk zvezdom, ali da je nakon toga ostao bez velike svote novca jer je pevač prekršio njihov dogovor

Anton Ante Josipović je legenda jugoslovenskog boksa. Osvojio je zlatnu olimpijsku medalju u Sidneju 1984. godine, a bio je i prvak Balkana u poluteškoj kategoriji i sve do sredine devedesetih profesionalno se bavio boksom. Uglavnom, sve vesti o njemu dosad bile su iz sfere sporta, zahvaljujući njegovim rezultatima, ali ovoga puta o Josipoviću pišemo kao još jednoj žrtvi koju je prevario pevač Halid Muslimović.

Sreli smo se s njim u jednom banjalučkom kafiću kada smo boravili u tom gradu povodom suđenja između Sonje Bašić i Muslimovića zbog optužbi da ju je pretukao prošle godine. Ante je odlučio da nam ispriča kako je zahvaljujući folkeru pre skoro 30 godina ostao bez pola miliona maraka. - Neću da se mešam u ovaj slučaj između Sonje i Halida, ali verujem joj svaku reč kada kaže da joj duguje pare jer sam i ja prošao kroz to devedesetih, kad je ovde počeo rat. Halid je bio oženjen Melinom Čivljak, a ja njenom sestrom Irenom. On je meni bio menadžer, organizovao mi je bokserske mečeve, imao sam poverenje u njega. Kad je otvorio izdavačku kuću „Haliks“, ubrzo je ovde počeo rat, pa smo otišli u Beč, nismo ni mogli da se vratimo u Bosnu - priča nam Josipović.

foto: Damir Dervišagić

Na nagovor Muslimovića, Ante je tada uložio oko pola miliona maraka u opremu za proizvodnju kaseta i ploča za potrebe „Haliksa“, s tim da se posao obavlja u inostranstvu. - Takav je dogovor. Angažovao sam se da kamionom prevezem tu opremu u Švajcarsku, pa nam to nisu dozvolili na carini i onda smo odlučili da posao radimo u Austriji. Ali Halid je naprasno, bez mog pristanka, odlučio da se oprema odveze u Prijedor. Naravno, čim je to stiglo u Bosnu te 1992, odmah je sve otišlo u vazduh, rat je bio u jeku.

Prvi susret između Halida i Ante nakon ovog događaja desio se tek 2000. godine. - Sreo sam ga u kafani u kojoj je pevao i izlupao sam ga. To su novine objavile, pa je Halid tužio novinare, ali su oni pozvali mene da svedočim. Ja odem i kažem: „Jesam, tukao sam ga. Novine su objavile istinu“, i Halid izgubi na sudu. Posle toga mi prilazi i kaže: „Pa što si priznao, mogli smo da naplatimo pare od redakcije i da ih podelimo“? Eto, takav je to čovek - kaže nam Josipović.

Kurir.rs/ Ivan Ercegovčević Foto: Screenshot, Dragan Kadić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track