DIRNUTA

BRENU ZAMALO RASPLAKALA PREDSTAVA: Treba biti hrabar i menjati ljude! (KURIR TV)

Stars -

Nakon više od godinu dana priprema publika je konačno mogla da vidi predstavu "Lepa Brana prodžekt" autora i reditelja Vladimira Aleksića i Olge Dimitrijević.

Četiri glumice i jedan glumac igrali su najveću zvezdu srpskog i jugoslovenskog šoubiznisa, a na kraju ovacije i "bravo" i od same Lepe Brene.

"Večeras počinjemo da pričamo i pevamo o ponosu i bolu, o boljem svetu", kratko je rekao Aleksić.

foto: Kurir

Predstava o Breni nastala je iz monologa dramskih pisaca Olge Dimitrijević, Vedrane Klepice, Slobodana Obradovića, Maje Pelević i Tanje Šljivar, a za sva izvođenja u decembru karte su i pre premijere već rasprodate. Čula se i pesma i počelo je kao komedija, a žavršilo scenom otmice njenog sina i jakom porukom.

"Predstava me je veoma dirnula. Autori su me podsetili da su na Balkanu najveći huškači primitivci i da žene nisu slobodne. Treba biti hrabar i menjati ljude", rekla je Brena.

Razočarani ovim komadom mogu samo da budu ljudi koji su očekivali da vidi biografsku priču. Autori se ne bave kao ličnošću, već pokušavaju da je sagledaju kao fenomen koji traje već 40 godina i svedoči i različitim društveno-političkim situacijama u Jugoslaviji, od početka osamdesetih do dan-danas.

Od poznatih premijeri su prisustvovali Ana Bekuta, Nataša Ninković i drugi.

foto: Kurir

Kurir.rs/LJ. Radanov, Foto: Kurir

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja