OTAC DADE GLIŠIĆA OTEO U RATU PLAC BOŠNJACIMA I FK JEDINSTVO! 4 puta odložio DELOŽACIJU, ali oteto se mora vratiti!
Foto: Dragan Kadić

Pretio PLINSKIM BOCAMA

OTAC DADE GLIŠIĆA OTEO U RATU PLAC BOŠNJACIMA I FK JEDINSTVO! 4 puta odložio DELOŽACIJU, ali oteto se mora vratiti!

Stars -

Pevač Dado Glišić ponovo je danas sprečio deložaciju iz vile u banjalučkom naselju Vrbanja, nakon što je, opasavši kuću plinskim bocama i puštenim psima, uspio u nameri da se izvuče iz domašaja sudskih izvršitelja, ali to ne menja sudsku odluko da moraju da napuste vilu.

Naime, Glišić, koji je poslednjih godina iščezao sa muzičke scene, već četvrti put zaredom sprečava deložaciju zakazanu na osnovu pravosnažnih sudskih rešenja po kojoj kuću mora predati lokalnom fudbalskom klubu „Jedinstvu“, na čijoj je imovini vila i podignuta, navodi dobro obavešteni izvor Kurira.

U kratkom saopštenju suda rečeno je samo da je „deložacija ponovo odgođena“, bez detaljnijeg obrazloženja. Tokom današnjeg pokušaja deložacije i ovaj put su na balkonu bile postavljene plinske boce, a policija nije dozvoljavala prilaz lokaciji.

foto: Damir Dervišagić

Okružen brojnim pripadnicima sudske policije i izvršitelja, Glišićev otac Milivoje je putem megafona rekao da je "Admir Čavka, predsednik FK „Jedinstva“, inače bivši poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske, kriminalac i da je kupio rešenje o uknjižavanju zemljišta na klub".

Ranijih godina bila su tri bezuspešna pokušaja deložacije, a svaki put je to bio događaj visokog rizika, pa su pored sudskih policajaca u obezbeđenje uključivani i pripadnici MUP-a RS.

foto: Damir Dervišagić

Treći pokušaj deložacije bio je u junu 2017.godine. Glišić su tada svoje nekretnine opasali eksplozivom, bombama i plinskim bocama.

Geneza ove priče seže još u turbulentne ratne godine, kad je Glišićev otac Milivoje u nekada većinski bošnjačkom naselju sagradio kuću u neposrednoj blizini stadiona lokalnog kluba. Tokom tih godina, Glišićev otac zaposeo je i stadion na kojem je, što i danas radi, držao školu fudbala.

Međutim, Glišićeva kuća je, po presudi, izgrađena na divlje i bez ikakavih papira i to na parceli koja je pripadala FK „Jedinstvo“, koje je, posle rata tužio Glišića zbog zaposedanja imovine. Ovaj spor povlačio se po sudovima godinama, da bi, Glišić izgubio sve sporove, zajedno sa Gradom Banjalukom, koja je, u odvojenom postupku tvrdila da je zemlja zapravo u vlasništvu Grada.

Međutim, svi sudovi, kao i Ustavni sud RS, utvrdili su da zemlja pripada FK „Jedinstvu“ i da je moraju napustiti. Međutim, izvršitelji, zbog Glišićevog žestokog otpora, već četvrti put ne uspevaju da „zauzmu“ imovinu i provedu presudu. Novo odlaganje deložacije izazvalo je veliko nezadovoljstvo u FK „Jedinstvo“.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track