POČINJE SUĐENJE POZNATOM VODITELJU: Slavka Beleslina bivša žena tužila za KRAĐU!
Foto: Nebojša Mandić

OBRAČUN

POČINJE SUĐENJE POZNATOM VODITELJU: Slavka Beleslina bivša žena tužila za KRAĐU!

Stars -

Prema navodima u tužbi Ive Šiđanin, Slavko nije naveo da je tokom njihovog braka i ona radila na osmišljavanju emisije "Šta bi posle" kao koautor, već je samo sebe potpisao kao autora.

Emisija "Šta bi posle?" (Flešbek) autorski je rad Slavka Beleslina, realizovan u koprodukciji "Adrenalina" i RTS, koji nas vraća na zaboravljene događaje koji su izazvali interesovanje cele nacije, a čiji epilog nikada nismo saznali!

Ovo je kratak opis TV projekta na zvaničnom sajtu Javnog servisa koji postoji još od septembra prošle godine, ali izgleda da je netačan. To tvrdi Iva Šiđanin, bivša Slavkova supruga, koja ga je tužila zbog krađe autorskih prava, navodeći da je i ona podjednako radila na osmišljavanju pomenute emisije.

foto: Printscreen/Instagram

Odjavna špica

Naravno, u odjavnoj špici nije navedeno njeno ime. Prvo ročište biće održano danas u 10.30, kada se očekuje da obe strane daju svoje iskaze.

- Posle emotivnog razlaza, njih dvoje su slabo komunicirali. Razlog za razvod nije bio spor oko emisije, to je tek naknadno nastalo, jer su se njih dvoje razdvojili još 2018. Godinu dana kasnije Slavko je najavio da kreće njegova emisija „Šta bi posle? (Flešbek)“, a to su njih dvoje zajedno osmislili. Iva je bila šokirana jer je Slavko nije ni pozvao da je obavesti, a nije je ni potpisao kao koautora projekta. Jednostavno je naveo samo sebe kao autora, a Ivino ime je izostavljeno - priča naš izvor blizak ovom bivšem paru.

Šiđaninova se zbog toga jako naljutila i rešila da pravdu potraži na sudu.

foto: Dragan Kadić

Naknada

- Mislim da nije htela ni da ga pozove, jer ionako nisu preterano pričali. Otišla je kod advokata i podnela tužbu po kojoj traži naknadu štete i da bude potpisana kao koautor emisije. Naravno da ima dokaze da je radila na osmišljavanju i sve to će predočiti na sudu, pa ako se to uvaži, Slavko će morati da poštuje presudu.

Pozvali smo Beleslina za komentar, ali on nije bio preterano rečit.

- Ne, ne... Neću da pričam na tu temu - rekao nam je voditelj, začuđen našim saznanjima, dok do njegove bivše supruge Ive nismo mogli da dođemo. Poslali smo poruku i Nenadu Lj. Stefanoviću, uredniku informativnog programa RTS, u čijoj nadležnosti je Slavkova emisija, ali on nije hteo da nam odgovori da li je i Javni servis upleten u sudski spor.

Kurir / IVAN ERCEGOVČEVIĆ, Foto: Nebojša Mandić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track