PREKRŠILA ZAKON! GOCA BOŽINOVSKA MORA DA PLATI 200.000 DINARA! Evo ko se KRIO u NJENOM stanu pa je PAPRENO KAŽNJENA
Foto: Filip Plavčić, Damir Dervišagić

SUD DONEO ODLUKU

PREKRŠILA ZAKON! GOCA BOŽINOVSKA MORA DA PLATI 200.000 DINARA! Evo ko se KRIO u NJENOM stanu pa je PAPRENO KAŽNJENA

Stars -

Goca Božinovska kažnjena je sa 200.000 dinara zbog toga što je tokom prošle godine migrantima nelegalno izdavala stan u centru Beograda, saznaje Kurir.

Presuda po odluci sudije, pevačica je odgovorna za neprijavljivanje boravka osoba u njenom stanu, neplaćanje poreza na prihod od iznajmljivanja, kao i za to što nije zaključivala ugovore s osobama koji su zatečene na licu mesta.

foto: Damir Dervišagić

Po odluci nadležnog suda, pevačica je prekršila niz zakonskih stavki, kao što su neprijavljivanje boravka lica u policijskoj stanici, neplaćanje poreza na prihod od iznajmljivanje nekretnine, a odgovorna je i za to što nije zaključivala ugovore s osobama koje su zatečene na licu mesta. Akcija hapšenja migranata sprovedena je u septembru 2019, kada je javnost obaveštena da je u dva stana pronađeno 45 stranih državljana koji su tu ilegalno boravili. Tada je objavljeno da jedna nekretnina pripada upravo Božinovskoj, a da je druga u vlasništvu Slobodana Samardžića, bivšeg ministra za Kosovo i Metohiju u vladi Vojislava Koštunice, ali on je demantovao da ima tu stan.

"Goca je neposredno nakon hapšenja migranata dala svoj iskaz kod sudije. Tada je rekla da nije imala pojma da su oni boravili u njenom stanu, već da je ona nekretninu izdala nekom čoveku i da pretpostavlja da ju je on iznajmio migrantima. Međutim, nije navela njegovo ime. Uzimajući u obzir da je u njenom stanu duži vremenski period više od 20 osoba boravilo neprijavljeno, te da nije plaćen porez na zaradu, koja je bila najmanje hiljadu evra mesečno, doneta je presuda da Goca plati 200.000 dinara. Koliko znam, ona nije uložila žalbu, a moguće je da joj još uvek i nije uručena presuda", kaže naš izvor i dodaje da je pevačica bila ubeđena da će proći bez novčane kazne jer je u celoj priči zapravo ona žrtva.

foto: Dragana Udovičić

U septembru, kada je objavljena informacija o tome da su u stanu Goce Božinovske uhapšeni migranti, ona je izjavila da nema nikakva saznanja o događanjima u pomenutoj zgradi. Ali kada smo je juče pitali za komentar o presudi, kazala je sledeće:

"O čemu pričate? To nema veze sa mnom!", rekla je Goca.

Ulaganje Stan kupila sinu Mirku

Goca je samo jednom prilikom govorila o vrednoj nekretnini u centru prestonice, kada je izjavila da ju je kupila sinu: - Kupila sam ga Mirku pre nekoliko godina, kada sam imala dosta nastupa, i htela sam novac pametno da uložim.

Već bilo problema Gocu prevario investitor

Nije ovo prvi put da Goca dospeva u žižu javnosti zbog sporne nekretnine u centru Beograda. U maju 2017. taj stan joj je privremeno zaplenjen zbog toga što ju je investitor prevario za novac koji je ona uložila. Novinari su tada posetili zgradu u kojoj se nalazi nekretnina, gde su zatekli sudske izvršitelje kako zaključavaju vrata od stana, a nešto kasnije i Božinovsku. - Jeste, izbacili su me iz rođenog stana. Ne mogu ništa više da kažem. Prevarena sam kao i svi u Srbiji - rekla je pevačica tada.

Kurir.rs / Ivan Ercegovčević

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track