SVETISLAV BULE GONCIĆ ZA KURIR: Nadmudrivao sam se s Đodom! Bio je duhovit, imao je šarm
Foto: Dragana Udovičić, Contrast Studios

Sećanje

SVETISLAV BULE GONCIĆ ZA KURIR: Nadmudrivao sam se s Đodom! Bio je duhovit, imao je šarm

Stars -

Uspomene: Glumac je otkrio da je bio blizak s pokojnim Miroljubom Trošićem, te da su tokom druženja rešavali ukrštene reči

Svetislav Bule Goncić i pokojni Miroljub Trošić, poznatiji kao Đoda iz serije „Selo gori, a baba se češlja“, imali su fantastičnu saradnju.

U kratkoj ispovesti za Kurir, nakon što ga je potresla Đodina smrt, glumac se prisetio lepih dana tokom snimanja serije Radoša Bajića u kojoj je tumačio lik Džame. Bule seriju najpre pamti po druženjima upravo s pokojnim kolegom. Goncić je otkrio kakav je Trošić bio privatno i evocirao je uspomene na svog kolegu, koga je upoznao upravo tokom snimanja „Selo gori“:

- Đodina smrt je za sve tužan dan jer je bio divan čovek i saradnik. Upoznao sam ga baš tada na snimanju serije i ostavio je na mene jaku impresiju.

On je bio jedna blagonaklona i obrazovana ličnost, imao je šarm, a pre svega je bio duhovit. Stalno smo rešavali ukrštene reči između snimanja i on se uvek nadmudrivao sa mnom kad mi negde zapne. Uvek je znao više od mene. To snimanje je pre svega obeležilo druženje s njim i hvala mu na tome.

Popularni glumac u privatnom životu bio je nastavnik muzičkog, a Đoda mu je bila prva uloga i veoma zapažena. Ideja da se njegov lik nađe u seriji krenula je od Radoša Bajića, s kojim se Trošić družio odmalena. Publika je brzo zavolela njegov talenat, koji je prvi put isplivao. Radoznali Đoda, kao veliki ljubitelj piva, ostaće upamćen i po raznoraznim replikama iz „Selo gori“, poput one - „Ne znam ja kol‘ko košta jedno pivo, ja znam za dva-tri“.

Popularni Đoda preminuo je 25. februara u 72. godini, a sahranjen je juče u selu Medveđa kod Trstenika.

N. M.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track