BILJKE KAO ZDRAV HOBI TOKOM KUĆNE IZOLACIJE
Foto: Promo

BILJKE KAO ZDRAV HOBI TOKOM KUĆNE IZOLACIJE

Stars -

U danima mirovanja, kada se preporučuje da ostanemo kod kuće i na taj način zaštitimo i sebe i druge od širenja virusa COVID 19, naš mozak i telo traže aktivnost. Ljudskim bićima urođeno je da budu aktivni, tako da duži periodi mirovanja stvaraju određenu nelagodu pa zato tragamo za načinima kako da se pokrenemo. Lepo vreme s početka proleća idealno je da sebe učinimo korisnim, a jedan od najboljih načina da podstaknemo kreativnost je briga o cveću i biljkama. Kako bi rasteretili misli od ubrzanog načina života, a pritom uneli neke promene u vaš enterijer i eksterijer, Urban Garden, najeći vrtni centar u Srbiji, čeka na vas!

Topli dani ranog proleća kao stvoreni su za pripremne radove u sređivanju vrta ili osvežavanje prostorija vašeg doma novim vrstama cveća i biljaka. Na samo 15 minuta vožnje od grada, u vrtnom centru Urban Garden očekuje vas bogat asortiman biljaka, sadnica, semena, veštačkih biljaka, supstrata i drugih alata i preparata za brigu o biljkama, a stručni tim vrtnog centra u Ostružnici uvek će vam rado dati pravi savet i preporuku kako da negujete vaše biljke.

Dugogodišnje sobne biljke prostoru pružaju posabnu estetsku notu ali, takođe zahtevaju redovno održavanje. Zbog svog rasta potrebno ih je, s vremena na vreme, presađivati u veće saksije. Kvalitetan supstrat kao što su sveža zemlja ili hidrogranule omogućvaju održavanje optimalnog stepena vlažnosti što je neophodno za pravilan razvitak biljaka. Pravilna prihrana je sastavni deo održavanja sobnih biljaka, čime one dobijaju na zdravijem izgledu, punom života, i pravilnom rastu, a proleće je period godine kada je ona najneophodnija zbog čega vam Urban Garden nudi širok asortiman za sve vrste biljaka.

Balkoni i terase ukrašene cvećem predstavljaju pravi raj u oku posmatrača, pa ovaj period mirovanja možete savršeno iskoristiti da vaša terasa dobije novi sjaj! Raznobojno sezonsko cveće, opojno začinsko bilje, egzotični citrusi i mnoge druge biljke su kao stvorene da balkone i terase pretvore u prave male oaze za odmor. Ugođaj upotpunjuju savršeno stilizovane sakrije i žardinjere, izrađene od raznih materijala i ručno dekorisane, čiji dizajn i sami mođete birati!

1 / 9 Foto: Promo

Svako ko ima vrt i želi da se bavi njime u ovom periodu, priuštiće sebi divnu rekreaciju. Priprema zemljišta, izbor smeše semena i prihrane neophodni su sada ako želite da u vašem vrtu stvorite mekani travnati tepih kao sa slikarskog platna. A da bi vaš vrt izgledao kao iz bajke, pred vama stoji ogroman izbor uvek gracioznih ruža, gustih živih ograda, vitkih tuja, prelepih kamelija i mnogih drugih biljaka. Na vama je samo da poželite magiju i ona će se stvoriti upravo u vašem dvorištu!

Omiljene vrste biljaka možete kupiti u samom vrtnom centru, na adresi Savska 2J, Ostružnica, Beograd ili preko web shop-a Urban Garden-a. A za dodatne informacije, novosti, akcije, popuste i neizostavni giveaway zapratite Instagram profil @_urban_garden!

(Promo - tekst / Foto:Promo)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track