PORODICA ŠAULIĆ I DALJE ČEKA PRAVDU: Odloženo suđenje Šabanovom ubici zbog koronavirusa
Foto: Dragan Kadić, Privatna Arhiva

Agonija

PORODICA ŠAULIĆ I DALJE ČEKA PRAVDU: Odloženo suđenje Šabanovom ubici zbog koronavirusa

Stars -

Levent se javio policiji koja je nadležna da ga kontroliše i proverava da li je i dalje u zemlji i obavestio ih da je promenio adresu stanovanja

Suđenje ubici Šabana Šaulića Alsinu Leventu, zakazano za 27. mart u Giterslohu u Nemačkoj, odloženo je do daljeg zbog pandemije koronavirusa.

Turski državljanin, koji je pijan izazvao udes na auto-putu u blizini nemačkog grada Bilefilda u februaru 2019, a u kojem su život izgubili Šaban Šaulić i Mirsad Kerić, trebalo je da se sutra pojavi u Okružnom sudu u Giterslohu.

Javio se policiji... Alsin Levent
Javio se policiji... Alsin Leventfoto: Privatna Arhiva

Kako saznajemo, Levent se javio policiji koja je nadležna da ga kontroliše i proverava da li je i dalje u zemlji i obavestio ih da je promenio adresu stanovanja.

Razlog za to je što je Alsin, kako je rekao, uplašen za svoju bezbednost. Naime, Šaulićevi fanovi širom sveta bili su zainteresovani za ovaj proces, pa su se mnogi putem Fejsbuka i ostalih društvenih mreža dogovarali da dođu u Gitersloh na dan suđenja, o čemu je Kurir pisao.

Nov početak suđenja nije zakazan jer se ne zna kada će proći kriza sa kovidom-19.

Pored toga, Nemci su pomerili i snimanje filma o kralju narodne muzike, koje je trebalo da počne 23. marta. Tim stručnjaka želeo je da ekranizuje Šabanov život i rad, a četvoročlana ekipa trebalo je da dođe u Beograd.

Kurir.rs/J. S. Foto: Dragan Kadić, Privatna arhiva

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja