PORODICA TOMAŠEVIĆ-BOSILJČIĆ NIKAD ČUDNIJE NIJE PROSLAVLJALA VASKRS! Jelena otkrila sve detalje: Ovo je svima POTREBNO!
Foto: Ana Paunković

SIGURNA

PORODICA TOMAŠEVIĆ-BOSILJČIĆ NIKAD ČUDNIJE NIJE PROSLAVLJALA VASKRS! Jelena otkrila sve detalje: Ovo je svima POTREBNO!

Stars -

Jelena Tomašević sa suprugom Ivanom Bosiljčićem i njihovom ćerkom Ninom, kako kaže, nikad čudnije nije proslavljala Vaskrs. Porodica, naime, neće moći kao obično da ode na liturgiju i u posetu njenim i glumčevim roditeljima.

"Za mene i moju porodicu to je najznačajniji hrišćanski praznik, ali ovo će biti najčudniji Vaskrs do sada jer nećemo moći da idemo na liturgiju, a ni kod naših u Kragujevac i u Užice. Svakako uvek možemo da se molimo jedni za druge i za zdravlje svih nas. Sada nam je potrebna molitva više nego ikada pre. Strpljenje, hrabrost i vera će pobediti ovu pošast", kaže Jelena i otkriva koliko običaje i tradiciju prenosi na ćerku Ninu.

"Vaspitavamo je u skladu sa savremenim životom, ali paralelno s tim je učimo i onome što je univerzalno u svakom dobrom vaspitanju, kao što su empatija, solidarnost, osećaj za pravdu, kao i mnoga pravoslavna načela, koja mi nosimo iz naših porodica."

U njihovom domu, koji je prošle godine premešten iz centra grada na obronak Beograda, farbanje jaja je tradicija. U tome joj pomaže Nina.

"Ne samo da farbamo jaja, nego se i igramo kroz ovaj običaj i učimo nove tehnike. Prošle godine smo bile vrlo uspešne u tehnici dekupaž, a ove godine ćemo da je usavršimo."

Jelena se osvrće i na to što je zbog aktuelnog virusa korona u izolaciji, a što joj je omogućilo, a radi stvari za koje inače nije imala vremena:

"Život u izolaciji je pretpostavljam svima na planeti isti. Cela ova situacija ima loših, ali i svojih dobrih strana. Za mnoge stvari sam konačno pronašla vreme, jedna od njih je svakako spremanje omiljenih jela i učenje nekih novih. Nina je često sa mnom u kuhinji i uživamo da pomažemo jedna drugoj. Takođe sada imam mnogo vremena da preslušavam pesme od mojih saradnika i da ih učim. Ovo je dobra prilika da se pripremi materijal za novi album, i kad se sve ovo završi, nadam se uskoro, da stanem pred mikrofon i zaokružim još jednu muzičku priču."

foto: Printscreen Instagram

Pevačica i glumac ponovo su se vratili u školsku klupu, sada kada njihova naslednica nastavu sluša putem televizije.

"I Ivan i ja smo uključeni u rad sa Ninom, pošto osim nastave koja se emituje na RTS-u, ona i njen razred imaju i domaći rad koji im stiže od njihove učiteljice svakog dana, zatim koriste i elektronsku učionicu, a takođe nam je i muzička škola onlajn. Nama dan uz sve te obaveze proleti. A ja kao da sam se ponovo vratila u školsku klupu", kroz osmeh kaže Jelena, a na pitanje ko je u njihvom domu dobar a ko loš policajac, odgovara: "Imam osećaj da se dobro raspoređujemo, mada mi smo od Nininog rođenja bili prilično fokusirani na nju i sad mogu da zaključim da smo je mnoge stvari naučili na vreme, tako da sada uživamo u odnosu sa njom i u njenom odrastanju. Puni smo ljubavi i razumevanja, ali red i disciplina uvek u životu treba da se znaju."

Zbog Ivanovog angažmana na filmovima u Rusiji, često su protekle godine bili razdvojeni, zato će sada to da nadoknade.

"Srećna sam što ovoliko vremena provodimo sa Ninom, uživamo zajedno. Ovo je jako dragoceno kako za nju, tako i za svu decu koja su sada po ceo dan sa svojim roditeljima", smatra Jelena koja ima svoje parametre za srećno detinjstvo.

"Voleti svoje dete i otvoreno mu to pokazivati, pričati sa njim, graditi neraskidivo poverenje, biti mu podrška, igrati se sa njim, smejati, naučiti ga da ne mora u svemu da bude savršeno i najbolje, ali da uvek treba da proba da da svoj maksimum. To je po mom mišljenju srećno dete. Ovo što se desilo celoj planeti je pravi dokaz da nije sreća samo u novcu. Neka nam ova situaciju bude za nauk da budemo više zahvalni životu i svemu što imamo. Volela bih da iz svega ovoga izađemo mudriji i bolji ljudi jedni prema drugima."

Jelenina mama je zdravstveni radnik koji ovih dana nema radno vreme kako bi pomogla bolesnima.

"Mnogo sam zahvalna svojoj mami i svim zdravstvenim radnicima koji rade u ovim teškim okolnostima, njima aplaudiram i za njih se molim, kao i za sve druge ljude koji moraju da rade u ovo teško vreme, tu ubrajam i vas novinare. Godine 2009. snimila sam internacionalnu pesmu sa mojim evrovizijskim kolegama Sirušom iz Jermenije i Boazom iz Izraela. U Jerusalimu smo snimili spot za pesmu i pre neki dan kada sam je pronašla, shvatila sam da je sada pravo vreme da se ona ponovo posluša. Samo ime pesme sve govori - vreme da se pomolimo", zaključuje ona.

foto: Damir Dervišagić

Kurir.rs, M.G/Blic/Foto: Ana Paunković

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track