MILOŠ RADENKOVIĆ, NOVI VODITELJ DNEVNIKA RTS: Prijaju mi šaljivi komentari žena, a evo šta kaže o Kristini Radenković!
Foto: Gordan Jović/ Rts

STRAS INTERVJU

MILOŠ RADENKOVIĆ, NOVI VODITELJ DNEVNIKA RTS: Prijaju mi šaljivi komentari žena, a evo šta kaže o Kristini Radenković!

Stars -

Pre skoro četiri godine Miloš Radenković došao je na RTS, ali nije ni slutio da će se naći na malim ekranima. Međutim, urednica vremenske prognoze Biljana Vraneš prepoznala je njegov talenat i od tada, on je od jedinog muškarca koji nam saopštava kakvo će vreme biti narednog dana postao i voditelj Dnevnika.

U razgovoru za Kurir Miloš komentariše poruke žena preko društvenih mreža da je "lutkica", najlepši voditelj RTS, ali i otkriva ko je privatno, kad se ugase kamere.

foto: Gordan Jović/ Rts

Na RTS ste došli u sektor elektronske grafike. Ko je krivac što ste počeli da radite ispred kamera?

- Preporuku za dolazak na Javni servis sam dobio upravo od šefice tog sektora Dragice Živanović. Budući da je to posao koji podrazumeva rad sa svim ostalim sektorima, tako sam upoznao urednicu vremenske prognoze. Na njen predlog sam se oprobao u prezentovanju vremenske prognoze i ispostavilo se da sam se dobro snašao.

Zašto više ne vodite vremensku prognozu?

- Trudio sam se da budem što bolji u tome što radim i da što više napredujem. Ispostavilo se da se trud isplatio jer su mi šefovi Informativnog programa pružili priliku da budem voditelj Dnevnika i Vesti. Tu priliku sam iskoristio i zbog toga sam veoma srećan. Potrebe posla su takve da treba da se usmerim na trenutni posao, pa je u dogovoru s nadređenima odlučeno da nastavim da radim kao spiker Dnevnika i Vesti. To ne znači da možda nekom prilikom nećete ponovo gledati "vremenka".

foto: Gordan Jović/ Rts

Da li je lako raditi posao koji poslednjih godina uglavnom rade devojke?

- Nije lako biti prezenter. Možda deluje jednostavno, ali je potrebno puno rada i truda da se spremi emisija. Jeste bio dodatni pritisak to što sam bio jedini muški voditelj prognoze, ali je bila i prednost, jer sam drugačiji. Ali kad god je bilo potrebno, koleginice su mi pomagale da to iznesem na najbolji način.

Koja vest je udarna u informativnoj redakciji televizije RTS, a koja u vašem privatnom životu?

- Svakako je vest o raspisivanju izbora, a u mom privatnom životu da je ukinuto vanredno stanje, jer mogu da se vidim s porodicom i svojim najbližima, naravno, i dalje uz mere opreza.

Kako provodite vreme na poslu između dva izlaska pred kamere?

- Uglavnom spremajući se za sledeću emisiju. Pratim nova dešavanja, sarađujem sa urednicima, dogovaram se s realizatorima, a takođe i radim s lektorima.

foto: Marina Lopičić

Prezime Radenković nosi i voditeljka TV Slagalice. Da li vam je Kristina rođaka i imate li želju da nešto radite zajedno u budućnosti?

- Nismo u srodstvu, što na neki način jeste zanimljivo budući da Radenković nije toliko često prezime. Kristina je sjajna voditeljka, jedna od najboljih u ovom poslu i ako se bude pružila prilika da nešto radimo zajedno, biće mi čast i zadovoljstvo.

Ima li udvaranja, kako vam gledateljke prilaze?

- Nemam situacije da mi se udvaraju. Dešava se da me negde prepoznaju, ali je to umereno i uglavnom mi upute pozitivne komentare. Hvala im na tome.

Na društvenim mrežama komentarišu da ste najlepši voditelj, a jedan od komentara je i "Dođi mami". Kako to doživljavate?

- Trudim se da gledaocima što bolje predstavim informacije. Izgleda da im odgovara moj način prezentovanja. Drago mi je što prepoznaju moj trud i što su komentari pozitivni i šaljivi.

foto: Gordan Jović/ Rts

Ko je Miloš Radenković privatno?

- Mogu samo da kažem da sam društvena osoba, pozitivne energije. Međutim, kakav sam privatno najbolje bi opisali ljudi bliski meni, smatram da je neumesno pričati o sebi. Slobodno vreme se trudim da iskoristim s najbližima ili da odem na sport. Trenirao sam godinama fudbal, a jedno vreme i košarku, ali sada u sportu uživam samo rekreativno.

Kurir, foto Gordan Jović

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track