Ceca, Miroslav i braća Teofilović u Guči

Sabor trube

Ceca, Miroslav i braća Teofilović u Guči

Stars -
U subotu pevaju Miroslav Ilić i Braća Teofilović, dok Ražnatovićeva nastupa u nedelju

BEOGRAD - Izvođači duhovne srpske muzike Braća Teofilović, folk pevači Miroslav Ilić i Svetlana Ražnatović neki su od muzičara čiji su koncerti predviđeni u okviru ovogodišnjeg 52. dragačevskog Sabora trubača u Guči.

U okviru ovog jedinstvenog takmičenja narodnih trubačkih orkestara u svetu i najznačajnijoj manifestaciji narodnog stvaralaštva u Srbiji, od 6. do 12. avgusta održaće se bogat program, najavili su danas organizatori.

Pored već tradicionalnog trubačkog nadmetanja koje godinama privlači veliki broj posetilaca, kako iz zemlje, tako i inostranstva, pripremljeni su i brojni drugi sadržaji: izložbe radova dragačevskih tkalja, likovne izložbe, etnografske i istorijske izložbe, nastupi kulturno-umetničkih društava i pevačkih grupa.

U četvrtak, 9. avgusta, uveče održaće se međunarodno takmičenje trubačkih orkestara iz celog sveta a naredne večeri je tradicionalni Ponoćni koncert, na kome će nastupiti finalisti 52. Sabora.

U subotu, 11. avgusta od 21 čas je finalno takmičenje, a u vreme zasedanja žirija koncert će održati folk pevač Miroslav Ilić, koji ove godine obeležava 40 godina uspešnog rada.

Istog dana u porti crkve Svetog arhangela Mihaila u Guči u okviru Koncerta srpske duhovne muzike u 18 časova koncert će održati čuveni izvođači drevne srpske i balkanske vokalne muzike Braća Teofilović.

Za nedelju, 12. avgusta najavljen je koncert Svetlane Cece Ražnatović, kao i koncert trubačkog orkestra Dejana Lazarevića.

Kako je najavljeno, i ove godine svi domovi u Guči biće otvoreni za sve goste, stare i nove prijatelje koji dolaze iz Srbije, Republike Srpske, Makedonije, Slovenije, Austrije, Poljske, Nemačke, Francuske, Mađarske i brojnih drugih krajeva sveta.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track