Najnovije vesti

PLANIRANA PLJAČKA! Ovo su detalji SASLUŠANJA Romane i Filipa, a evo kako su osmislili krađu sa bankomata! (FOTO)
Foto: Marina Lopicic

BOMBA

PLANIRANA PLJAČKA! Ovo su detalji SASLUŠANJA Romane i Filipa, a evo kako su osmislili krađu sa bankomata! (FOTO)

Stars

Prašina koja se podigla kada je kao bomba odjeknula vest da je Romana Panić uhapšena zbog pljačke bankomata u Brizbejnu u Australiji sa dečkom Filipom Mrkajićem i dalje se ne spušta. Pevačica i njen izabranik su na kraju priznali delo, zbog čega su osuđeni ona na godinu dana, a on na godinu i po dana zatvora. Kurir je došao u posed sudskog izveštaja koji ekskluzivno objavljujemo. U ovom zvaničnom dokumentu stoje detalji saslušanja nekadašnje srpske pop zvezde i sina poznatog beogradskog zlatara, kao i presuda.

foto: Printskirn

U sudskom izveštaju navedeno je da je u pevačicinoj tašni u trenutku hapšenja pronađeno 5.000 australijskih dolara. U tom trenutku Romana je policiji rekla da ne zna o čemu se radi i da joj je taj novac dao Filip. Međutim, organi reda su joj odmah predočili da je u pitanju lažna izjava. Naime, njen telefon je izvesno vreme bio prisluškivan, a pretresom aparata policija, koja je inače pratila pevačicu i njenog partnera, našli su prepiske sa ženom od koje je Panićeva nabavila aparaturu za pljačku bankomata - čitač za kartice s magnetnom trakom. Ta žena je saslušana i potvrdila da su Romana i Filip dolazili kod nje da preuzmu taj uređaj. Ona je priznala da je naručila čitač kartica jer je znala da je Romana poznata pevačica u Srbiji i mislila je da je htela da održi nastup u Australiji i da naplaćuje karte preko tog uređaja. U izveštaju se napominje i da je Romana sa Filipom u Australiju ušla 8. februara, a viza im je istekla 8. juna. Stigli su u Brizbejn preko Melburna. Imali su turističke vize kako bi navodno putovali po Australiji jer su želeli, kako su naveli, da obiđu jednu tako lepu i uređenu zemlju. Njih dvoje su ubrzo ostali bez novca, pa su se povezali s ljudima iz Istočne Evrope i krenuli da pljačkaju bankomate. Posebno je naznačeno da je taj sistem preko kojeg su oni vršili prevaru toliko sofisticiran da nekoliko nedelja nije bilo primetno da je instaliran. Romana i njen partner su se žalili da su im kazne previsoke, ali to nije uticalo na odluku suda.

Kriminalni dosije

Doživotna zabrana ulaska u Australiju

Romana Panić i njen partner Filip Mrkajić dobili su kriminalni dosije u Australiji. To znači da kada napuste Zemlju kengura, za njih više nema ulaska u ovu državu. Oni su osuđeni po sedam tačaka, tako da će pevačica u zatvoru provesti godinu dana, a njen partner osamnaest meseci. Kazne za ovo delo su i do pet godina robije.

Kurir.rs / Ljiljana Stanišić, Foto: Printscreen 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...