DINO MERLIN RADIO U FABRICI LEŽAJEVA! Sklapao je čuveni golf 1, evo koliko je novca zaradio od toga
Foto: Dragan Kadić

Potvrđeno

DINO MERLIN RADIO U FABRICI LEŽAJEVA! Sklapao je čuveni golf 1, evo koliko je novca zaradio od toga

Stars -

Edin Dervišhalidović, poznatiji kao Dino Merlin, danas je najpriznatiji bosanskohercegovačkih kantautor i jedna od najvećih muzičkih zvezda na prostorima bivše Jugoslavije, ali pre nego što je postao to, prošao je trnovit put. Nije imao podršku roditelja i okoline u nameri da se bavi pisanjem, komponovanjem i pevanjem, tako da je za njega snimanje prve ploče bio san o kojem je dugo maštao.

Radio je teške fizičke poslove gde god je trebalo, a u fabriku ležajeva "Vogošća", gde se sklapao legendarni "golf 1", odlazio je u treću smenu. Zahvaljujući svojoj upornosti i trudu, uspeo je da sakupi nešto novca za snimanje pesama, ukupno pet. Međutim, to nije bilo dovoljno za ceo album, a i diskografska kuća u njemu nije videla potencijal pa je saradnja propala.

foto: Printscreen Kurir TV

Tad se našao pred ponorom, mislio je da je sve izgubljeno i bio je na korak da odustane od svog cilja. Sve dok ga jednom prilikom u studiju u Skenderiji nije čuo producent Murafid Brkić, suprug Hanke Paldum. Oduševljen njegovim talentom, odmah ga je pozvao u svoju kuću, rekao Hanki da im donese rakiju i Dinu saopštio da će njegov prvi CD štampati u tiražu od 50.000 primeraka. Jednom prilikom Merlin je govorio o tome, ali nije znao odgovor na pitanje šta bi bilo da nije sreo Murafida te sudbonosne noći.

foto: Dragan Kadić

- Ko zna... Možda bih nastavio da radim u fabrici ležajeva "Vogošća". Sigurno ne bih, budući da je reč o još jednoj u nizu fabrika uništenih nemarom vlasti i države. Ne razmišljam previše o tome, ali ne zato što je moj život pre muzike period koji želim da zaboravim. I u mom, kao i u vašem životu, postoje trenuci koji su manje dragi, za koje bismo voleli da je naše životno iskustvo siromašnije, ali ne bih ih menjao ili zaboravio jer svaki taj tren učinio me je onakvim kakav sam danas - rekao je proslavljeni pevač.

Ivan Ercegovčević

foto: FOTO KURIR

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track