IVANA MILINKOVIĆA ZAMENIO NIKOLA ZEKIĆ! U Legende iz škole Merime Njegomir!
Foto: Privatna Arhiva

novi pevač snimio prvi album s bendom

IVANA MILINKOVIĆA ZAMENIO NIKOLA ZEKIĆ! U Legende iz škole Merime Njegomir!

Stars -

Novi pevač grupe Legende je Nikola Zekić, koji je zamenio doskorašnjeg pevača Ivana Milinkovića. Najnoviji muzički materijal je interesantan i zbog novog pevača grupe, koji je zbog svoje atraktivnosti, ali i mladosti već dobio nadimak Legendica.

Nikola ima 32 godine i karijeru je počeo u rok bendu, ali se izvrsno snalazi u vodama narodne muzike, a posebno sevdaha. Završio je muzičku školu, svira harmoniku i peva. Bavio se folklorom punih 25 godina.

- Jeste bila velika odgovornost na meni, ali biće i dalje jer je grupa Legende postigla zavidni nivo po pitanju muzike i vokalnih solista, tako da, čim sam ovde, sa vama, znači da sam opravdao očekivanja. A što se tiče publike, mislim da će biti sve u redu, za sve treba vreme. Već osećam pozitivne vibracije i sa ovim novim albumom publika će osetiti neku novu boju, notu, reč i emociju koju šaljemo - kaže Nikola za RTS.

foto: Aleksandar Kerekes Keki

Ono što je i te kako zanimljivo jeste to da je zanat kalio kod Merime Njegomir.

- Moje muzičko usavršavanje se nastavilo nakon pobede na muzičkom takmičenju "Iz našeg sokaka" na RTV Vojvodine. Nakon toga odlazim na audiciju u Radio Beograd i uspešno je polažem i postajem član Pevačkog studija gospođe Merime Njegomir. Tu mi se pružila mogućnost da osetim prave vrednosti muzike, kako da je čujem i na najbolji način interpretiram. I to je jedno ogromno i dragoceno iskustvo - poručuje Nikola. Grupa Legende postoji od 1988. godine, kada je objavljen i prvi album. Bend su osnovali Zoran Dašić Daša, tekstopisac, kompozitor, gitarista i tamburaš i Lazar Marin Laza, gitarista i prateći vokal. Prva koncertna sezona grupe počela je na Bogojavljanje 19. januara 1995. koncertom u beogradskom Sava centru i do februara 2019. održano je 59 koncerata u istoj dvorani.

Kurir/ Lj.R/Foto: Privatna arhiva

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track