BIO JE SLAB, REKAO JE DA GA BOLI I DA MORA U BOLNICU! Preminuo Roko Jelić u 35. godini, KLAPA izgubila ljudinu od čoveka
Foto: Printscreen

tuga

BIO JE SLAB, REKAO JE DA GA BOLI I DA MORA U BOLNICU! Preminuo Roko Jelić u 35. godini, KLAPA izgubila ljudinu od čoveka

Stars -

Hrvatski muzičar Roko Jelić, član zadarske klape Puntamika preminuo je u 35. godini u zadarskoj bolnici u sredu ujutro. Kako kažu iz klape, pre nekoliko nedelja slavili su rođenje ćerke člana klape.

- Tad je već bio slabiji, rekao je da ga boli, da mora u bolnicu... - govori Mario Štefanić iz klape Puntamika.

Roko je iza sebe ostavio dvoje malodobne dece, sina i ćerku. Roko je svirao mandolinu, a u pesmi. U klapi Puntamika bio je posljednje tri godine. Bio je asistent u nastavi na Pomorskom fakultetu u Zadru.

- Imao je jednu nesrećnu životnu priču. Pre nego što su mu dijagnostifikovali zloćudnu bolest imao je problema sa želucem. Tad je prestao navigavati. Roko mi je bio prijatelj od detinjstva. Ne znam šta bih rekao. Ne znam kako ću na taj sprovod. Jedan je prijatelj napisao na Facebooku da je bio i ostao genije. I to je to. Topla osoba sa osmehom od uha do uha. U bilo kakvoj situaciji. Nikad nije pokazivao nikakvu nervozu. Bio je dobar i pošten. Čovek koji nikad neće umreti - kaže Lovrin.

foto: Printscreen

- Bio je čovek prva liga. Mogao si o svemu s njim razgovarati. Školovan, predavao na fakultetu u Zadru. Nekad je navigava. Izvanredan je bio. Sve najbolje o njemu. Mogao si ga nazvat u podne i u ponoć. Mlad je otišao... - rekao je Štefanić.

- Šokirani smo, nismo se nadali takvom ishodu. Gajili smo nade da će ozdraviti. Jer bio je jak karakter. Nadu nam je davalo to njegovo samopouzdanje. Ali bolest je bila jača. Bio je ljudina od čoveka. Pametan, samozatajan, virtuoz. On je u biti bio roker. Jedna veličina od čoveka - rekao je Maričić.

Posljednji ispraćaj biće na Ižu u u subotu u 15 sati.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track