NEDELJA, A DŽEJA S NAMA NEMA: Legendarni pevač preminuo u snu u 57. godini!
Foto: Damir Dervišagić

ZBOGOM

NEDELJA, A DŽEJA S NAMA NEMA: Legendarni pevač preminuo u snu u 57. godini!

Stars -

Ramadanovskom je stalo srce, a pronašla ga je najbliža saradnica Andrijana, koja je pozvala Hitnu pomoć. Reanimacija je pokušana, ali, nažalost, spasa mu nije bilo

Džej Ramadanovski preminuo je juče u snu u 57. godini u svom stanu na Dorćolu. Njemu je stalo srce. Džeja je prijateljica Andrijana pokušavala da probudi, ali kada je videla da on ne reaguje, pozvala je prijatelje i Hitnu pomoć. Lekari su pokušali reanimaciju, ali bezuspešno.

Džej je otišao u nedelju, baš na dan koji je i opevao u jednom od svojih najvećih hitova: „Nedelja, i svi ste tu, sve podseća na sreću, nedelja, a više vas ja zagrliti neću. Nedelja, i svi ste tu, a mene s vama nema, daleko negde sam na put bez povratka vaš sin se sada sprema.“

Prvi koji je došao u pevačev dom je njegov najbliži saradnik i prijatelj Rule.

- Otišao je moj brat. Bili smo nerazdvojni. Zaspao je i nije se probudio. Tu sam sa ćerkama, moramo da vidimo kakva je procedura. Zvao sam ga svaki dan, nije izlazio iz kuće. Imao je lakšu operaciju srca, ali ga je ono izdalo - rekao je Rule za Kurir.

foto: ATA Images

Džej se poslednjih godina borio sa kardiovaskularnim problemima. Pre tri godine operisao je srčane zaliske u bolnici u Beču i tada su mu doktori rekli da mora strogo da vodi računa o ishrani i zdravom životu. Pevača je nedavno u emisiji „Balkanskom ulicom“ izjavio da je u strogom karantinu.

- Ne smem nigde da izlazim da ne bih došao u rizik da se zarazim. Ne viđam se čak ni s najboljim prijateljima i moram da priznam da mi mnogo nedostaje kafana. Boem sam u duši i jedva čekam ponovo da odem u neku birtiju kad sve ovo prođe, iako ne bih smeo da pijem - rekao je Džej, koji je priznao da nije bio baš poslušan pacijent.

foto: ATA Images

- I danas sam na vezi s lekarima iz Austrije. Kontrolišu me i podsećaju da vodim računa o sebi, izbegavam velika okupljanja i da pazim šta jedem. Ali nema ništa od moje dijete i zdravog života. Nagojio sam se otkako se slabo krećem. Volim i da popijem, mada i to sad retko radim. Cigare nisam ostavio - priznao je Džej za medije.

Njegova najveća ljubav je bivša supruga Nada, s kojom je imao dve ćerke - Anu, koja mu je podarila dva unuka, i Mariju.

foto: ATA Images

BIOGRAFIJA

Džej Ramadanovski rođen je u Beogradu 26. maja 1964. u romskoj porodici, koja je poreklom iz Makedonije. Bio je jedino muško dete. Rane godine života proveo je na ulicama Dorćola, gde je živeo do kraja svog života. Zbog maloletničke delinkvencije, vreme do punoletstva proveo je po domovima za vaspitanje dece i omladine. U toku boravka u domu izučavao je auto-lakirerski zanat i nakon odsluženja vojnog roka posao dobio posao u Industriji poljoprivrednih mašina „Zmaj“, gde se, međutim, nije dugo zadržao - vratio se životu na ulici i sitnom kriminalu.

U to doba muzikom se bavio amaterski. Upoznavši se s tekstopiscem Marinom Tucaković, odlučuje se na prvi ozbiljniji korak u bavljenju muzikom. Sa pesmom „Zar ja da ti brišem suze“ učestvuje na festivalu MESAM 1987. godine i osvaja drugo mesto. Postao je jedna od najvećih folk zvezda na prostoru bivše Jugoslavije.

Ramadanovski se pojavio u filmu iz 1989. godine „Hajde da se volimo 2“, gde je izveo jednu od svojih tada popularnih pesama „Slažeš li se ti“.

Na Grand festivalu 2008. godine je osvojio drugo mesto s pesmom „Imati pa nemati“. Imao je velike koncerte na Tašmajdanu i Sajmu.

I kada je postao popularan, nastavio je da živi na Dorćolu, gde je skoro svake noći kupovao hleb i peciva iz pekara kako bi nahranio gladne.

IZNERVIRALA GA LAŽNA VEST Živog ga sahranili pre 15 dana

Pre dve nedelje je odjeknula vest da je Džej umro. Tada se on oglasio na Instagramu i poručio da je živ i da se sa životom drugih ljudi ne treba igrati.

- Ljudi, nemojte da se zezate sa ovakvim stvarima. Potresate moje prijatelje i ljude koji me vole ovakvim dezinformacijama - napisao je tada Džej. Nažalost, sada je zaista otišao na put bez povratka.

Diskografija

1988. - „Zar ja da ti brišem suze“ 1989. - „ Jedan, dva“ 1991. - „Ko se s nama druži“ 1992. - „Blago onom ko rano poludi“ 1993. - „Rađaj sinove“ 1994. - „Sa moje tačke gledišta“ 1995. - „Upalite za mnom sveće“ 1997. - „Na ivici pakla“ 1998. - „Oprosti, majko“ 1999. - „Zato“ 2001. - „Ludo vino“ 2002. - „Balade“ 2003. - „Vozi, vozi“

Tekstove o smrti legendarnog pevača OPŠIRNO pročitajte u današnjem štampanom izdanju KURIRA.

foto: Kurir

U DANAŠNJEM ŠTAMPANOM IZDANJU KURIRA PROČITAJTE:

ZASTRAŠUJUĆE! DRŽAVNI VRH NA METI

Vučiću, Malom, Tabakovićevoj i Brnabićevoj prete vešanjem!

DR MOMA JAKOVLJEVIĆ ZA KURIR

Ne dozvolite da vam zakon i milicija govore šta vam je činiti

OTVARA SE AMFILOHIJEV TESTAMENT

Joanikije ove nedelje odlučuje o oporuci! Mitropolit amanet pisao svojeručno

PRED SRBIJOM JE RAZVOJNA GODINA

Čak 330 milijardi dinara za kapitalna ulaganja

USPEŠAN TIM

Oni su naši biznis-heroji!

UŽASNA TRAGEDIJA! DEČAK (14) STRADAO DOK SE KUPAO

Otac: Pronašao sam sina bez svesti u kadi, nije mu bilo spasa!

SAČEKUŠA U ŠUMI ZBOG TARTUFA

Braća ubila braću zbog svađe oko skupocenih gljiva!

STRAHOVITA EKSPLOZIJA U UŽICU RAZORILA DVA STANA!

Stanari: Kao da je na nas pao avion!

GORAN BOGDAN: Imamo lažnu sliku da su u Srbiji svi četnici, nisam u Beogradu čuo nijednu ružnu reč zbog toga što sam Hrvat!

ARHITEKTA BRANKO PEŠIĆ NIJE ZABORAVLJEN

Otac Beograđanke i kum Hramu Svetog Save dobio svog legat!

DANAS NE PROPUSTITE POKLON U KURIRU! Mini špil karata – idealna zabava za hladne zimske dane

Danas ćete uz dnevne novine Kurir dobiti na poklon MINI ŠPIL KARATA.

Karte su manje dimenzije od standardnih, ali podjednako zabavne kao one klasične.

Sa njima možete da igrate, tablić, remi, poker i druge igre koje inače volite.

Provedite hladne zimske dane uz svoju porodicu i zabavite se poklonom iz Kurira.

foto: Promo

Čitajte KURIR!

Ljiljana Stanišić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track