Tompson ima radio u Srbiji!

Pirat iz Čavoglava

Tompson ima radio u Srbiji!

Stars -
Hrvat poznat po svom proustaštvu i pozivanju na ubistvo Srba vlasnik je radio-stanice na teritoriji Srbije

Nelegalno.Već tri godine se na teritoriji Beograda, a i šire, na frekvenciji 87,5 emituje Narodni radio. Istoimena stanica postoji i u Hrvatskoj, u Zagrebu, a emituje isključivo hrvatsku domaću muziku, i to od 1997. godine. Po nezvaničnim saznanjima, većinski vlasnik Narodnog radija u Hrvatskoj je Marko Perković Tompson, pevač i bivši pripadnik „zengi“, inače poznat po promovisanju ustaštva. Istoimeni radio u Beogradu emituje se nelegalno, odnosno, reč je o piratskoj stanici. Većinu programa čini hrvatski pop-rok i veoma malo srpske i bosanske muzike. Džinglovi i reklame su na hrvatskom jeziku, kao i na istoimenom radiju u Zagrebu.U Republičkoj radiodifuznoj agenciji (RRA) rečeno nam je da oni nisu nadležni za ovaj slučaj i uputili su nas na Republičku agenciju za elektronske komunikacije (RATEL). U RATEL službi za odnose s javnošću dobili smo informaciju da Narodni radio nema dozvolu za emitovanje.- Nedavno je izašla lista emitera bez dozvola i Narodni radio se nalazi na njoj. RATEL vrši samo kontrolnu funkciju. Neko pošalje zahtev, a zatim Ministarstvo za kulturu i informisanje odlučuje da li će ići u inspekciju. Što se RRA tiče, oni samo kontrolišu sadržaj emitera, ali ne i da li neko imaju dozvolu za rad - rečeno je u PR službi RATEL.Kako nezvanično saznajemo, postupak protiv Narodnog radija je u toku, ali ova piratska stanica stalno menja mesto emitovanja. Na ovom slučaju zajedno rade inspektori RRA, RATEL i MUP.

Za dom spremniNa proslavi 17. godišnjice „Oluje“ Tompson se publici obratio ustaškim pozdravom „Za dom spremni“. Policija kao da nije čula njegov pozdrav, ali je zato uhapsila troje ljudi s ustaškim obeležjima.Na slavlju su se mogle čuti još neke parole poput „Oj, hrvatska mati, Srbe ćemo klati“, ali je skup prošao bez veće policijske intervencije.

Marko Perković TompsonHrvatski pevač, koji je nadimak dobio nakon što se 1991. godine pridružio vojsci i dobio pušku „tompson“.Davne 1995. godine učestvovao je u akciji „Oluja“, etničkom čišćenju Srba iz Republike Srpske Krajine. Poznat je po veličanju ustaštva na svojim koncertima.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja