KAKO SE SNALAZE U VREME KORONE: Kija može da živi sa 20.000 dinara mesečno, Aci Lukasu treba 1.400 evra!
Foto: Nemanja Nikolić, Ana Paunković, Damir Dervišagić

SKROMNA

KAKO SE SNALAZE U VREME KORONE: Kija može da živi sa 20.000 dinara mesečno, Aci Lukasu treba 1.400 evra!

Stars -

Pevač Miroslav Ilić često za sebe govori da je teška, ali skromna osoba. Više puta je isticao da ga ne zanima druženje sa estradom koja se konstantno hvali "avionima i kamionima", te da s javne scene ima samo nekoliko pravih prijatelja. Iskren kao i uvek, i sada je bez ustezanja ispričao da mu je potrebno 3.000 evra mesečno za pristojan život, što je uzburkalo javnost.

Miroslav Ilić
foto: Damir Dervišagić

Njegove kolege smatraju da je taj iznos za njegove potrebe, ali i stil života i nekretnine koje ima, prihvatljiv, ali običan narod ne može ni da zamisli da taj novac ima na gomili, a kamoli da ga potroši. Ali ima i nekih poznatih ličnosti koje, sada kada ne rade, manje troše, pa im i ne treba mnogo novca. Jedna od njih je Kristina Kija Kockar. Ona za Kurir kaže da mesečno troši oko 20.000 dinara.

Obaveze

- Moje obaveze za stan su oko 8.000 dinara, telefon varira jer imam neograničen paket, ali preko toga ide jer šaljem poruke na 3030. Za gorivo, ako sam po gradu, treba mi 4.000 dinara jer retko gde idem. Što se hrane tiče, mogu na hlebu ceo mesec da budem, ali da kažemo prosek jer često spremam sama, uključujem i sokove i za to mi treba 8.000 dinara. Znači 20.000 dinara bez telefona, da mogu da platim obaveze, hranu za frižider i gorivo. To je neki minimum s kojim mogu da živim. A živela sam i s manje. Ovo je samo za mene - kaže Kija i dodaje da njenoj porodici treba više:

Prilagodili se

- Što se tiče porodice, tu varira, jer verovali ili ne, obaveze za stan u Zrenjaninu su veće od mog u Beogradu, iako je malo veći po kvadraturi. Tu najviše para ide. Ovo govorim o minimumu koji mi treba kao mladoj osobi bez dece da bih izmirila obaveze prema državi, napunila frižider i imala za gorivo. Naravno, život je takav da ti taj minimum nije dovoljan jer uvek imaš neki dodatni trošak. Uvek! - završava Kija.

Suzana Mančić
foto: Sonja Spasić

Za razliku od nje, Aca Lukas ima veće izdatke, pre svega jer ima četvoro dece kojima pomaže.

- Živim sasvim normalno, kao većina ljudi. Imam troškove, komunalije, hrana, a i roditelj sam koji pomaže svojoj deci, pa mi je dovoljno od 1.200 do 1.400 evra.

Aca Lukas
foto: Damir Dervišagić

Suzana Mančić je pre korone mesečno trošila oko 2.000 evra mesečno. I sad ima visoke troškove, jer ima dve ćerke i kućne ljubimce, ali kao i svi manje zarađuje zbog korone.

- Rekla sam da mi je potrebno minimum 2.000 evra i stojim iza toga. Ali sad je situacija takva da sam srećna ako imam 2.000. Nije mnogo 3.000 kao što kaže Miroslav, njemu čoveku toliko treba, takav mu je standard - smatra najpoznatija loto devojka.

KAĆA ŽAIVKOVIĆ

Ne smem da mislim o troškovima, ne zarađujem ni 3.000 dinara

Katarina Živković
foto: Ana Paunković

Katarina Živković iskreno kaže da ne sme da se opterećuje troškovima jer od početka pandemije ne radi i nema stalna primanja:

- Ne znam šta bih rekla, osim da trenutno ne zarađujem ni 3.000 dinara, tako da u ovom momentu ne mogu da razglabam da li je i koliko nekome neki iznos malo ili mnogo za pristojan život.

Kurir.rs/ Aleksandar Panić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track