CECA ZAVRŠILA U MUZEJU: Pevačicina slika u postavci posvećenoj bombardovanju! (FOTO)
Foto: ATA Images

DEO IZLOŽBE

CECA ZAVRŠILA U MUZEJU: Pevačicina slika u postavci posvećenoj bombardovanju! (FOTO)

Stars -

Fotografija Svetlane Cece Ražnatović završila je u Muzeju savremene umetnosti.

Pevačica je deo izložbe "Refleksije našeg vremena: Akvizicije Muzeja savremene umetnosti 1993-2019". Jedan segment te postavke, koji je posvećen bombardovanju naše zemlje, čine i fotografije i video-zapisi najpotresnijih i najemotivnijih momenata iz tog perioda. Upravo tu je svoje mesto našla i Cecina fotografija, kao jedine ličnosti sa srpske estrade koja je deo postavke, a kao svojevrsni podsetnik i simbol našeg prkosa tadašnjem neprijatelju.

Ceca Ražnatović
foto: printscreen

Na tom arhivskom printskrinu s jedne beogradske televizije, koja je i prenosila te koncerte, vidi se nasmejana pevačica sa mikrofonom u ruci, dok se u donjem levom uglu nalazi obaveštenje o vazdušnoj opasnosti od agresora, a sa desne grb i zastava Beograda. Na ostalim muzejskim instalacijama, pored Cece, kao jedine javne ličnosti koja je tu predstavljena, mogu se videti i potresne slike uplašenih i dostojanstvenih građana, koji drže krst, podižu tri prsta uvis, vesele se, ali i porušenih kuća, obaveštenja da nema TV signala i drugih potresnih scena kao simbola jednog užasnog vremena.

Ceca Ražnatović
foto: Printscreen/Instagram

Ceca nikad nije krila da je patriota, a proglašena vazdušna opasnost nije je sprečila da zapeva svom narodu. - Da, i baš me briga! Ja sam među svojim narodom, podržavam svoje Srbe i ponosna sam što sam Srpkinja. Nije bitno ko nam preti, bitno je koje svetinje branimo. A branimo Kosovo, srce Srbije i srpsku zemlju. I ako treba, svi ćemo izginuti, pokoriti se nećemo neprijatelju - rekla je tada pevačica na pitanje novinara BK televizije da li zna da je pevala pod proglašenom uzbunom za vazdušnu opasnost.

Ceca Ražnatović
foto: Instagram

Mi smo pokušali da dobijemo komentar pevačice na ovu izložbu, ali se ona nije javljala. Inače, u to vreme mnogi pevači su uveseljavali narod u njegovim najgorim trenucima. Trgovi i mostovi bili su puni naših estradnih zvezda koje ni sirene za vazdušnu opasnost, a često ni bombe i projektili, nisu sprečili da zapevaju svojim sugrađanima i da sa transparentima protiv NATO i bedževima i nalepnicama sa znakom "TARGET" (meta) svojim hitovima ohrabre napaćeni narod.

PRIDRUŽI SE KURIR VIBER ZAJEDNICI

Kurir.rs/ Aleksandar Panić/ Foto: Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track